LimoenGroen realiseert nieuwe website van Stichting Accessibility

News
Publication date:

De autoriteit op het gebied van digitale toegankelijkheid krijgt een nieuwe website. LimoenGroen mag 'm realiseren.

Stichting Accessibility is sinds 2001 hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van digitale toegankelijkheid. Ze ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling en het beheer van toegankelijke websites en applicaties. Samen met SchaapOntwerpers gaat LimoenGroen de realisatie van de nieuwe website op zich nemen.

De website van Stichting Accessibility is hét visitekaartje voor digitale toegankelijkheid. Het wordt een schoolvoorbeeld voor bedrijven, organisaties en instanties. Dat is wat de nieuwe website moet worden. En wat zijn we trots dat we daar aan mee mogen werken. Net als Stichting Accessibility streven we er bij  LimoenGroen naar om websites toegankelijk te maken voor iedereen, ongeacht plaats, device en (visuele) beperking. 

Oogfonds

Toegankelijkheid is dan ook onderdeel van onze kernwaarden. Dat we dit ook echt doorleven lieten we zien tijdens de campagne Blind-voor-1-Dag van het Oogfonds, waarop we met beperkt zicht met de trein naar ons kantoor in Amsterdam reisden en die dag ons werk als web ontwikkelaar hebben (proberen) te doen.

Gecertificeerd

Om dit zo goed mogelijk na te leven heeft een aantal teamleden een training certificaat behaald, begeleid door experts van Stichting Accessibility. In die training zijn uitgebreid de WCAG 2.1. richtlijnen behandeld, evenals WAI-ARIA en diverse testingtools.

Met deze samenwerking willen we niet alleen het verhaal van Stichting Accessibility goed vertellen, maar willen we juist laten zien dat toegankelijkheid geen belemmering hoeft te vormen bij het ontwerpen en implementeren van een website. Zeker met het oog op de verplichte Europese standaarden is dat een boodschap die we graag onderstrepen.

Toegankelijkheid

Meer dan 350.000 Nederlanders hebben een visuele beperking blijkt uit cijfers van het Oogfonds . Door toegankelijkheidsprincipes toe te passen in je website maak je het ook voor deze groep mensen makkelijker om deze te gebruiken. Het biedt daarnaast een SEO voordeel en zorgt voor betere zoekresultaten van je website doordat de content beter kan worden geïndexeerd. Voor de publieke sector is de EU-richtlijn voor toegankelijkheid vanaf 2018 verplicht. Google helpt daarmee, sinds zij de mobiele ondersteuning zijn gaan mee waarderen in de zoekresultaten.

Is jouw website toegankelijk? Of ben je toe aan een volgende digitale stap en wil je een grotere doelgroep bereiken? Stuur ons een bericht op  hallo@limoengroen.nl of bel met +31 20 - 737 1880.