Collega Heine Deelstra bij de gemeente Leidschendam-Voorburg

“In een monumentaal pand werken aan een mooi online platform. Je komt bij LimoenGroen op de meest bijzondere plekken!”


Heine over zijn bijzondere werkplek bij Gemeente Leidschendam-Voorburg.

Na cum laude afgestuurd te zijn op de studie Moleculaire Biologie aan de Rijksuniversiteit Groningen ontdekte Heine al snel dat IT hem beter lag dan biologie. Als vaste kracht en voormalig lead van het wereldwijde Drupal security team is hij nauw betrokken bij ontwikkelingen in Drupal zelf en kent hij het content management framework van binnen en van buiten. 

Wanneer ben je goed in je vak?

Iemand die écht goed is denkt logisch. Denkt ook in uitzonderingen en stelt vaak vragen "wat moet er gebeuren als een gebruiker zus-en-zo doet, wat moet er gebeuren als die-en-die conditie optreedt?" 

Iemand die écht goed is kan ook naar een programma kijken na naar het gedrag van een programma (een fout) en dan al heel snel een een ingang vinden om die fout op te lossen. En dan zijn er nog een heleboel andere dingen die je moet kunnen, denk ik. Kritisch API documentatie lezen en interpreteren.

Waar moet je nieuwe collega aan voldoen?

Je moet goed naar de gebruiker kunnen luisteren, maar je moet dan wel een soort vertaalslag maken voordat je dat in een programma gaat omzetten. Want gebruikers denken misschien niet zo logisch als een programma moet opereren. Je moet dus altijd wel een vertaalslag maken tussen die twee.

Heine Deelstra staat bij een leuning

Op pad met LimoenGroen

Bekijk meer verhalen van onze professionals aan het werk bij mooie klanten. 

Jack en Dominique kijken naar Scrum bord

Kom langs en daag ons uit

Beleef hoe het bij ons is op de Duurzame Donderdag.