Marloes Bosch vertelt op Duurzame Donderdag

“Je kunt een website er strak uit laten zien, maar als deze niet voor iedereen gebruiksvriendelijk is dan streef je in mijn ogen je doel compleet voorbij.”


Marloes over het toegankelijk maken van websites.

In januari 2017 begon Marloes bij LimoenGroen. Ze deed eerst het LimoenGroen Bootcamp. Binnen een maand ‘moest’ zij al meedraaien op een klant project als sitebuilder. Maar al vrij snel ontdekte Marloes dat haar hart bij frontend development ligt. Deze wens heeft zij uitgesproken en binnen de kortste keren werd zij ingezet als frontend developer en mocht ze haar droom najagen.

De kracht van frontend development is voor mij het toegankelijk maken van websites. Je kunt een website er heel strak uit laten zien, maar als deze daarmee niet voor iedereen gebruiksvriendelijk is dan streef je in mijn ogen je doel compleet voorbij.

Wat heb jij met toegankelijkheid?

LimoenGroen probeert altijd zo goed mogelijk in te spelen op het toegankelijk maken van websites. En daar ben ik trots op! Voordat ik hier in dienst kwam, heb ik 10 jaar in een verzorgingshuis gewerkt. Doordat ik daar zoveel in aanraking ben gekomen met mensen met diverse beperkingen ben ik me gaan beseffen dat accessibility zo belangrijk is.

Hoe blijf je bij met de laatste ontwikkelingen?

Gelukkig krijg ik dan ook de mogelijkheid om diverse events te bezoeken om mijn nieuwsgierigheid te stimuleren. Dit jaar ben ik naar DrupalJam en Frontend United Athene gegaan. DrupalCamp Antwerpen, DrupalCon Wenen en Fronteers staan nog op de planning. Omdat ik zulke evenementen zo inspirerend vind, neem ik zelf deel aan de organisatie van Frontend United Utrecht in 2018.

Wat vind je van je werk bij LimoenGroen?

In de tussentijd werk ik mee aan diverse projecten van grote partijen, waaronder het Nationaal Restauratiefonds, KRO-NCRV, ABAB accountants en adviseurs, Naturalis en 24Kitchen. Elk project is uniek en daarom altijd leerzaam. Soms zitten er complexe stukken in, maar gelukkig zijn er altijd collega’s die de tijd nemen om je vraag te beantwoorden. Door elkaar te helpen werken we samen naar een duurzaam en kwalitatief hoog resultaat toe.

 

Lege bureaustoel

Vacatures

We zoeken enthousiaste developers die willen doorontwikkelen!

Jack en Dominique kijken naar Scrum bord

Kom langs en daag ons uit

Beleef hoe het bij ons is op de Duurzame Donderdag.