Rijdende Rechter meester John Reid

De Rijdende Rechter start volgend seizoen met nieuwe online ambities

Een nieuwe website die past bij een nieuw seizoen en SEO geoptimaliseerde content geven de Rijdende Rechter een frisse start. 

In De Rijdende Rechter worden conflicten van mensen voorgelegd aan meester John Reid. Deze conflicten gaan vaak over hoog opgelopen burenruzies, overlast door bomen of schuttingen, familievetes of conflicten over het recht van overpad. Het vertrek van meester Frank Visser valt samen met de stap om Eerstehulpbijrecht.nl een nieuwe website te geven. Een nieuwe vormgeving die past bij het TV-programma en SEO geoptimaliseerde content geven de Rijdende Rechter een frisse start in een nieuw seizoen. 

Meester Frank Visser is inmiddels opgevolgd door meester John Reid. Tegelijkertijd is de website rijdenderechter.nl geheel vernieuwd met een frisse look-and-feel, ontworpen door Schaapontwerpers en een upgrade van Drupal 6 naar Drupal 7. De content is mee verhuisd en SEO geoptimaliseerd om nog beter aan te sluiten bij de zoek-en informatiebehoeften van kijkers en bezoekers. 

Uitdaging

De website van de Rijdende Rechter bevat naast de uitzendingen en een zeer actief forum een enorme schat aan informatie rondom rechtshulp. Een van de uitdagingen was om deze content beter te ontsluiten en meer  gerelateerde content aan te bieden, om zo de bouncerate te verlagen met 15%. Een nieuw responsive ontwerp zal het mobiel verbruik moeten kunnen verdubbelen. De verouderde Drupal 6 omgeving werd ingeruild voor een nieuwere versie (7) van het CMS waarbij de content werd gemigreerd én geoptimaliseerd. 

Resultaat

De website is tot op de pixel opnieuw ontworpen. De website is toegankelijk voor mensen op smartphones en tablets én voldoet aan WCAG richtlijnen, waarmee de website ook toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking. 

Kijkers van het TV-programma kunnen na de uitzending stemmen op de uitspraak en hun mening geven. De Rijdende Rechter staat in de top 10 van meest bekeken programma’s van Uitzending gemist, waar  in de nieuwe website een duidelijke plaats voor is behouden. Bezoekers kunnen uiteenlopende informatie vinden over rechtshulp van conflicten met buren of werkgevers tot  informatie over faillissementen of ongevallen, een  vraag stellen of beantwoorden in het forum of een conflict aanmelden voor TV. De nieuwe website onderschrijft de kernwaarden: functioneel, informatief, toegankelijk en laagdrempelig en maakt de weg vrij om voor méér mensen hét begrip te worden voor eerste hulp bij recht.

Bekijk de website van De Rijdende Rechter.

Het was ons eerste project met LimoenGroen en wij zijn zeer tevreden over de samenwerking. LimoenGroen denkt mee over oplossingen en ze hebben de nieuwe site binnen de afgesproken sprints vrijwel foutloos opgeleverd. Inmiddels zijn we een 2e project gestart.

Susanne Heijstraten, Product Owner KRO-NCRV
Susanne Heijstraten
Product Owner KRO-NCRV