Eva Jinek

Eva Jinek online

Winnaar zilveren Dutch Interactive Award

KRO-NCRV vult de behoefte van betrokken kwaliteitsjournalistiek met een interactief online format voor Eva Jinek. LimoenGroen heeft de realisatie van het vernieuwde Jinek.nl voor haar rekening genomen, waar een goede balans tussen eigen content en bijdragen vanuit de nieuwslezende community centraal komt te staan: Make-Up your mind met Eva 365 dagen per jaar. 

Genuanceerd, verbindend en constructief zijn de vernieuwde merkwaarden van Eva Jinek. De nieuwe website wordt ondersteund door het interactieve Evabot, een messenger bot waar fans en lezers de dialoog met het Eva-platform aan kunnen gaan. Op deze manier wordt een loyale en grotere groep ambassadeurs op een heel persoonlijke manier aangesproken. Uitgangspunten zijn constructieve nieuwsverhalen met aandacht voor positiviteit en nuance en waar je zelf aan kunt bijdragen. Tegen de echochamber: “Niet voor mensen die alles al weten”.

Eva Jinek website op meerdere schermen

Conversional content

Op TV wordt Jinek 6 maanden per jaar, 5 dagen per week uitgezonden op NPO1, maar online zijn er geen beperkingen. Daar kun je 24/7 een online community aanspreken waarmee ook een jonger publiek wordt bereikt. Door een slim distributiemechanisme van de website, Facebook en de Chatbot, is Eva een innovatief multi-channel platform geworden waarmee een groeiende community naar verdieping in het nieuws zoekt. Content zorgt hierbij voor conversie. Dat dit bijzonder is werd gisteravond bevestigd met de winst van de zilveren Dutch Interactive Award in de categorie Content!

Eva Jinek website op een laptop

Resultaat

Het ultieme doel om mensen uit hun informatiebubbel halen en Eva als TV-onafhankelijk merk neer te zetten is intussen al grotendeels behaald. Van 0 zichtbaarheid naar 40.000 likes op Facebook en 400.000 unieke bezoekers per maand op de website. Eva Jinek is de eerste NPO-presentator die een ‘eigen plek op internet' krijgt. Volg het nieuws en Chat met Eva via haar eigen website

Evabot, Eva Vandaag en Eva op TV maken onderdeel uit van het nieuwe Jinek.nl. Na De Rijdende Rechter en Binnenstebuiten werd LimoenGroen opnieuw gevraagd om een duurzame, toegankelijke website te realiseren waar razendsnel content op een gemakkelijke manier kan worden ontsloten. GreenBerry maakte het concept en ontwerp, Egotribe de chatbot.

Dutch Interactive Awards winner badgeEvaJinek.nl werd op 1 Juni 2017 bekroond met een Dutch Interactive Award in de categorie Content. Lees het persbericht

 

 

UPDATE december 2019 — In september 2019 werd bekend dat Eva Jinek met haar talkshow overstapt van NPO naar RTL. Daarmee zal de website een andere invulling krijgen. We zijn onverminderd trots op de resultaten die de website Eva Jinek heeft gebracht en de crossmediale ontwikkelingen waar we aan bij hebben kunnen dragen. 

Dat we na vijf maanden al zo’n prijs mogen winnen zie ik als een bevestiging van het feit dat we op de juiste weg zitten. Ik ben heel trots op wat LimoenGroen, Greenberry, Egotribe en mijn redacteuren voor elkaar hebben gekregen en ik kan niet wachten om dit alles uit te bouwen in de toekomst. Want dat is het: de toekomst.

Eva Jinek Portret
Eva Jinek
Journaliste en presentator voor de KRO-NCRV