Gevel in Amsterdam

Hart voor Monumenten

Een modern hoogwaardig online magazine voor monumenteigenaren vol inspiratie en storytelling

Het Nationaal Restauratiefonds (NRF) zet zich in voor het in stand houden van monumenten en ondersteunt eigenaren die een monument willen onderhouden, restaureren, herbestemmen, verduurzamen of aankopen. Het online magazine Hart voor Monumenten heeft een flinke upgrade ondergaan en is weer fris, eigentijds en goed te onderhouden. De website werd deze zomer gerealiseerd. Bikkelhart verzorgde het ontwerp.

Met Hart voor Monumenten wil het NRF monumenteigenaren, -liefhebbers en andere geïnteresseerden inspireren. Het magazine bestaat uit een beeldende verzameling van thema’s, zoals duurzaamheid, nieuws en interessante verhalen. Maar ook inspirerende showcases van monumenten die omgebouwd worden tot creatieve coworking spaces maken onderdeel uit van het online aanbod.

Aanleiding

Het vorige papieren magazine (inDetail genaamd) was verouderd. Het maakte deel uit van een bestaande omgeving waarbij content en vormgeving beperkt kon worden aangepast. Daarmee werd de doelgroep niet goed bediend. Met de vernieuwing wil het NRF een bredere doelgroep bereiken en deze echt inspireren met visuele storytelling en content met diepgang. Door de website toegankelijk te maken, kan iedereen het magazine bekijken, los van beperking of device. De toegankelijkheid van de content, afgestemd op de doelgroep heeft bij het NRF hoge prioriteit.

Resultaat

Het nieuwe online magazine is een rijk visueel platform waar nieuws, praktijkverhalen en relevante thema’s op een moderne manier kunnen worden beleefd. Zelfs als je niets hebt met oude gebouwen is het leuk om te lezen en te bladeren. De redactie van het magazine kan snel veelzijdige content publiceren en bestaande artikelen redactioneel verrijken. Bezoekers kunnen content items liken, waarmee de website nog meer aansluit op wat de bezoekers beweegt. Lezers kunnen ook eigen verhalen en foto’s  inzenden die kunnen worden geredigeerd en geplaatst.

Schermafbeelding van Hart van Monumenten online magazine van NRF

Het NRF maakt gebruik van Drupal. Met het open source CMS ligt de focus op het snel en gebruiksvriendelijk publiceren van content en een modulaire doorontwikkeling.

LimoenGroen realiseert duurzame websites die minstens vijf jaar meegaan en door iedereen te gebruiken zijn. In opdracht van Nationaal Restauratiefonds realiseerde wij ook de corporate website, Herbestemming.nu en Monumenten.nl, de thuisbasis voor monumenteigenaren. Voor die website ontvingen we de Splash Award in 2016.

Is jouw organisatie geïnteresseerd in een online magazine? Of wil je eens vrijblijvend kennismaken? Neem contact op met Imre Gmelig Meijling +31 6 233 60 000 of imre@limoengroen.nl 

 

Hart van Monumenten website op verschillende apparaten

Bekijk de Hart voor Monumenten website hier zelf.

Denken in praktische mogelijkheden is krachtig in de machtige wereld van techniek. Alles kan, maar help je de bezoeker er mee? Bij LimoenGroen zijn ze daar heel scherp op en dat is fijn.

Renate Mosterman
Renate Mosterman
Online Adviseur bij het Nationaal Restauratiefonds