BinnesteBuiten website op een iPad

KRO-NCRV BinnensteBuiten

Bewuster en lekker leven wordt met BinnensteBuiten voor íedereen toepasbaar!

De nieuwste tv-hit van de KRO-NCRV heet BinnensteBuiten, een dagelijks magazine op het gebied van (duurzame) lifestyle en genieten. Waar het TV programma vooral entertaint, biedt de website extra uitleg en stappenplannen zodat de kijker er zelf mee aan de slag kan.

Online versterken we daarmee het merk BinnensteBuiten door laagdrempelige inspiratie te bieden die meer toepasbaar is in het leven van mensen. De website werd ontworpen door SchaapOntwerpers en opnieuw in nauwe samenwerking met het ontwerpbureau uit Utrecht ontwikkeld.

Uitdaging

De Binnenstebuiten pagina op de KRO-NCRV website trok ruim honderdduizend bezoekers per maand. Op social media heeft BinnensteBuiten zeventienduizend likes en bereikt de content een half miljoen mensen. Deze grote betrokkenheid bij onderwerpen van BinnensteBuiten is de aanleiding voor een eigen, nieuwe website met een interactief concept. De nieuwe website streeft naar een grotere betrokkenheid van het kijkerspubliek en moet hondervijftigduizend unieke bezoekers per maand bereiken. Tevens moet de nieuwe website de bouncerate halveren. 

Resultaat

Never a dead end was één van de motto’s voor de bouw en het ontwerp van deze website. Altijd weer nieuwe inspiratie of relevante info aanbieden waarmee bezoekers nooit vastlopen of snel zijn uitgekeken. Waar het TV programma vooral inspireert, kunnen mensen online vooral zélf aan de slag. Bewuster en lekker leven wordt met de nieuwe website voor íedereen toepasbaar!


Door de continue productie van content door het dagelijkse tv programma zal de inhoud alleen maar blijven groeien. De zoekfunctie, filters en de receptenzoeker zorgen ervoor dat bij grote hoeveelheden content specifieke informatie nog steeds snel en gemakkelijk gevonden wordt.

Scrollen is wat je vooral moet doen op deze website, het levert je steeds nieuwe inspiratie op, zowel op de homepage als op dieper liggende pagina’s. Zeker voor mobiele devices werkt het scrollen door deze website als ouderwets bladeren door een fijn tijdschrift.

Bekijk de website op http://BinnensteBuiten.tv

We zijn erg tevreden over deze tweede samenwerking met LimoenGroen. Alles is binnen de sprints opgeleverd, met weinig bugs en een prachtig eindresultaat. Jullie zijn accuraat, creatief en oplossingsgericht. Niets is teveel. We komen zeker bij jullie terug!

Foto van Vera Holland
Vera Holland
Digitaal en Innovatie KRO-NCRV