Gehandicapte met zorgverlener

Digitale overstapservice voor de gehandicaptenzorg

Er is een grote behoefte aan instroom van nieuwe professionals in de gezondheidszorg. Samen met de overheid zet de sector in op mensen die als zij-instromer willen werken in de zorg. De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) gaat een platform creëren waar mensen door verhalen van zij-instromers die eerder de stap gezet hebben, inspiratie krijgen om te gaan werken in de gehandicaptenzorg. De website moet potentiële collega’s online begeleiden: van ‘nadenken over’ tot de daadwerkelijke overstap.

LimoenGroen en SchaapOntwerpers gaan VGN hierbij helpen door de kwalitatieve en kansrijke match tussen zij-instromer en organisaties in de Gehandicaptenzorg mogelijk te maken.

“De website, die met subsidie van het ministerie van VWS en Ikdoemee.nl mogelijk wordt, moet je duidelijk maken dat ook jij moet komen werken in de Gehandicaptenzorg. De ervaringen en tips van hen die de stap eerder gezet hebben, presenteren we online. Ook vind je op de website de vacatures terug en bij welke organisatie die vacature bij je in de buurt te vinden is."

— Maarten Hüttner, Beleidsmedewerker Arbeidszaken Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.