De grote zaal van de Brakke Grond

Drupal keert terug in de Brakke Grond

Amsterdam, 10 juni 2015 - De nieuwe website van Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond staat live. Samen met onze partner Puurpxl realiseerde LimoenGroen de nieuwe website in het Drupal CMS. Het is een bijzonder moment, want Drupal keert na tien jaar terug in de Brakke Grond.

Terug in de tijd

Dat Drupal is gekozen als CMS is een niet geheel toevallige keuze. Tien jaar geleden, in 2005, was De Brakke Grond het podium voor de DrupalCon Amsterdam. DrupalCon is het grootste Drupal-evenement ter wereld. Destijds kwamen er zo'n 80 Drupal developers op af. Ter vergelijking: toen de DrupalCon afgelopen jaar nogmaals in Amsterdam werd georganiseerd. kwamen er maar liefst 2400 mensen op af! Het is daarom extra bijzonder dat De Brakke Grond nu voor het (Vlaamse!) CMS Drupal heeft gekozen voor de herbouw van hun website.

Over de Brakke Grond

De Brakke Grond is een Vlaams Cultuurhuis dat actuele, markante kunst uit Vlaanderen onder de aandacht brengt in Nederland. Vernieuwing, kruisbestuiving en artistieke durf staan voorop. De Brakke Grond presenteert visuele kunst, literatuur, dans en theater, muziek, performance, film, design, mode, architectuur, documentaire en nieuwe media. 

Puurpxl ontwierp een responsive website die door middel van storytelling de nieuwsgierige bezoeker meeneemt in het avontuurlijke kunstaanbod van de Brakke Grond. De opdracht was een overzichtlijke website te ontwerpen, die de aandacht van de bezoeker vasthoudt en de bezoeker verleidt direct kaarten te bestellen. Een uitnodigende website voor ieders goesting.

LimoenGroen realiseerde de website op een duurzame manier in het Drupal 7 CMS. Door compacte, herkenbare elementen met specifieke functies te gebruiken blijft de website helder voor de gebruiker ondanks de grote hoeveelheid informatie. Via het CMS zijn deze blokken los te plaatsen en te onderhouden. De "rafelige" huisstijl van de Brakke Grond komt op verschillende plekken terug in het ontwerp doordat elementen willekeurig in de lay-out zijn geplaatst en niet rigide naast en boven elkaar. 

Baris Wanschers (LimoenGroen): 

"De Brakke Grond heeft het ons niet makkelijk gemaakt. Door het uniek ontwerp met grote flexibiliteit moesten we tot het uiterste gaan om binnen budget toch een prachtig resultaat te leveren. Door onze flexibile (agile) aanpak was dit mogelijk; samen met de opdrachtgever en Puurpxl hebben we tijdens het project vele keuzes en aanpassingen gemaakt om binnen tijd en budget te blijven. We vinden het een prachtig eindresultaat en het is een staaltje vakwerk van een team waar ik enorm trots op ben."

LimoenGroen

Een website ontwikkel je niet alleen voor vandaag, maar moet toekomstbestendig zijn. LimoenGroen gelooft als webbouwer in duurzame weboplossingen. Hoe en waarmee je de website ook gebruikt, wij maken geen onderscheid. Of dat nou een laptop, mobiele telefoon of speechreader is. LimoenGroen levert enkel toegankelijke weboplossingen. 

Onze websites ontwikkelen wij in Drupal, een open source systeem. Onze aanpak is Agile. Want wij vinden dat de beste producten worden geleverd in een goede samenwerking. Samen met opdrachtgevers en onze partners. Door ook het beheer en onderhoud op ons te nemen, blijven onze producten veilig en opdrachtgevers tevreden. Maar vooral: eindgebruikers die elke dag genieten van onze websites. Nu en in de toekomst.   LimoenGroen, bouwt aan een duurzame toekomst. 

Zie: brakkegrond.nl