Engelse man die een Brexit protestbord vasthoudt. Foto door Kevin Grieve.

Drupal module verzacht pijn van Britse gebruikers na Brexit

Nu het democratische drama van de Brexit zijn climax nadert, gaat het er voor bedrijven ook om spannen wat hun volgende strategische stap gaat zijn. Is het met een zachte Brexit economisch interessant om naar het Verenigd Koninkrijk te blijven exporteren? Of moeten zij nieuwe mogelijkheden elders aanboren? Ook in de ICT-markt heeft de Brexit impact. LimoenGroen lanceert een stukje software waarmee Drupal websites worden voorbereid op de Brexit die op 22 Mei effectief wordt.

Drupal is een open source CMS dat wereldwijd gebruikt wordt voor websites en digitale platformen. Doordat het open source is, kunnen ontwikkelaars razendsnel inspelen op ontwikkelingen in de markt en functionaliteiten toevoegen. LimoenGroen is Drupal leverancier van het eerste uur en deed al eerder toevoegingen aan Drupal die wereldwijd worden ingezet, door onder meer Amnesty International, BBC en Tesla.

Europese regelgeving is van toepassing op alle websites in de EU. Na de Brexit hebben Britse websitebezoekers hier niet meer mee te maken. De Brexit module van Drupal zorgt ervoor dat alle noodzakelijke functies die nodig zijn na de Brexit worden aangezet. In combinatie met de VotingAPI module wordt het mogelijk om drie keer een inzending te doen, via de website. Daarnaast zorgt de Brexit module ervoor dat surfen tussen websites wordt ingeperkt. Ook de cookiemelding die de EU cookie compliance afdwingt wordt verborgen voor Britse bezoekers. Er wordt ook rekening gehouden met eventuele backstop scenario's door de inzet van de Backstop generator module.

Met de Brexit module speelt LimoenGroen in op de online Brexit perikelen waarmee Britse gebruikers te maken krijgen. Zo dragen we vanuit Europa ons steentje bij en geven we invulling aan het open source gedachtegoed, waar LimoenGroen zo sterk in is.

Wil je meer weten over hoe we jouw website Brexit proof kunnen maken? Of heb je een andere online uitdaging? Neem contact op en we denken graag met je mee bij een lekkere kop Earl Grey.

Onderwerpen