Presentatie op Drupal Tech Talk 23 bij LimoenGroen

Drupal Tech Talk 23: Talking with Machines

Gisteren was de 23e Drupal Tech Talk. Als mede-organisator van de informele, technisch verdiepende pizzasessie hadden we het genoegen iedereen bij ons op kantoor te mogen ontvangen. De Drupal Tech Talk wordt een aantal keer per jaar georganiseerd door Hoppinger en LimoenGroen, telkens op een andere locatie. 

Antje Lorch wees ons op het belang van een goede user interface tekst. Dit staat doorgaans niet bovenaan op de prioriteitenlijst van Drupal developers. Ze pleit voor standaarden zodat Drupal ontwikkelaars makkelijker zelf kunnen beoordelen of hun teksten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. De discussie na afloop leverde een paar interessante ideeën op die wellicht ook in Drupal Core opgenomen zouden kunnen worden.

Niels Leenheer Er is ook echt "Fun met Bluetooth" en javascript te beleven, meer dan je zou denken. Maar het was niet alleen fun, hij ging ook in op de haken en ogen van de implementatie. Het zou mooi zijn als we de ins en outs eens zouden kunnen toepassen in een Drupal project. 

 

 

De Drupal Tech Talk is vanaf de eerste dag een technische deep dive. Wat de Drupal Tech Talk leuk maakt is dat het niet te formeel en te vastomlijnd is (behalve een goede hap, wat te drinken en de Wifi). Daardoor konden Gerben en Rolf gisteravond een korte geïmproviseerde show-and-tell doen van waar ze mee bezig zijn in hun bedrijf.

De sessies werden live gestreamed en opgenomen op Youtube. Kon je niet aanwezig zijn? Check dan hier de opname, met dank aan Drupal.nl. Wil je een Drupal Tech Talk hosten en mee-organiseren? Stuur een mailtje aan rolf@hoppinger.com of marc@limoengroen.nl.