Duizenden ambtenaren volgen training van collega's

Blog
Publicatiedatum:

Ook dit jaar doen duizenden ambtenaren mee aan de Train Je Collega-week van 7 tot 11 oktober. Ze volgen cursussen van een uur die gratis door eigen collega’s worden aangeboden. Na een eerste editie in de Gemeente Amsterdam werd Train Je Collega in 2012 voor het eerst landelijk georganiseerd. In een week tijd werden er vorig jaar bijna 1000 trainingssessies in 24 (semi-)overheidsorganisaties gegeven, zoals MinEZ, UWV en Provincie Zuid-Holland. Dit jaar sluit ook België zich aan, waardoor het aantal trainingen dit jaar nog veel hoger zal uitkomen. 

Webbanner van Train je Collega

De cursussen worden door de collega’s zelf aangedragen. Ook de organisatie van de week komt van onderaf. Het aanbod varieert van een basiscursus Twitter en een training communicatie via social media tot workshops presentatie-vaardigheden en conflicthantering.

LimoenGroen steunt dit initiatief door de website www.trainjecollega.nl voor het tweede achtereenvolgende jaar kosteloos te ontwikkelen en te beheren. We doen dit omdat het concept erg past binnen de open source gedachte die wij zo belangrijk vinden; alles zelf (kunnen) organiseren en met weinig middelen grootste resultaten bereiken. Ambtenaren die het initatief ondersteunen kunnen zelfstandig via de website een training aanmelden en deze inplannen op locatie van hun werkgever.

We wensen de cursisten en initiatiefnemers veel succes!