Een nieuwe website voor VIA Water

Blog
Publicatiedatum:

VIA Water (onderdeel van UNESCO) gaf ons het afgelopen jaar de volgende uitdaging: realiseer een gebruikersvriendelijk platform, waarin kennisuitwisseling centraal staat. Samen met onze partner Puurpxl gingen wij deze uitdaging graag aan. Via Water brengt onderzoekers, ondernemers, innovatieve NGO’s en beleidsmakers bij elkaar om samen tot betere oplossingen voor waterproblemen te komen in zeven Afrikaanse landen (Benin, Ghana, Kenya, Mali, Mozambique, Rwanda en Zuid Sudan).

Het is mogelijk om op de website financieringsverzoeken in te dienen voor projecten, maar de focus ligt voornamelijk op kennisdeling. Samen met VIA Water en Puurpxl zijn we, met onze Scrum projectaanpak, budgetgedreven te werk gegaan. Daarmee konden we ervoor zorgen om met beperkte tijd en budget toch een goede en professionele website te realiseren.
De website van VIA Water op 3 verschillende devices: desktop, tablet en mobiel

Het resultaat

VIA Water beschikt nu over een prachtige, gebruiksvriendelijke website die voorzien is van een groot aantal technische oplossingen. Zo kunnen mensen inloggen met een Facebook account, wordt hun gebruikersdata opgeslagen in Mailchimp en worden de projecten opgehaald uit een extern systeem (AKVO-RSR). Gebruikers kunnen zelfstandig profielen beheren (voorbeeld) en de website gebruikt als zoekoplossing Apache SOLR waardoor we de gebruiker bijvoorbeeld goede gerelateerde content kunnen tonen.

De site biedt veel meer ruimte voor interactie. Gebruikers kunnen op projecten, nieuws en evenementen reageren, maar ook ideeën met elkaar uitwisselen.

Contact

Heeft u vragen over dit project? Of bent u benieuwd wat LimoenGroen voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Baris Wanschers op 020 - 737 1880 of baris@limoengroen.nl.