Erik Stielstra presenteert op DrupalJam 2014

Erik Stielstra treedt in dienst bij LimoenGroen

Vanaf 1 Maart komt Erik Stielstra het Drupal team van LimoenGroen versterken. Erik is ondernemer, Drupal ontwikkelaar, trainer en al ruim tien jaar Drupal evangelist. Zijn ervaring en passie is een boost voor het team en de Drupal projecten van LimoenGroen.

Erik is de afgelopen 10 jaar actief als freelance Drupal ontwikkelaar en geeft daarnaast trainingen aan beginnende en gevorderde Drupal webdevelopers. Erik heeft daarmee Drupal mentoring en begeleiding professioneel in de markt gezet met zijn bureau Wizzlern. Dit doet hij ook als vrijwilliger op landelijke en internationale evenementen als DrupalCon en Drupal Training Day. Erik was één van de eerste bestuursleden van Stichting Drupal Nederland. Als PHP ontwikkelaar en Drupal specialist werkte Erik voor o.a. MediaMonks, TNO en Naturalis. Baris Wanschers, CEO van LimoenGroen is verheugd: “Erik is een aanwinst voor LimoenGroen en ik ben blij dat hij besloten heeft het team te versterken als Drupal mentor en ontwikkelaar. Met zijn komst halen we niet alleen een zeer ervaren developer binnen, maar maken we ook grote stappen in het verder opleiden en professionaliseren van ons huidige team.

Waarom ben je bij LimoenGroen binnengestapt?

Het was tijd voor verandering. Ik heb 10 jaar als freelance Drupal-developer gewerkt en training aan webdevelopers gegeven. Door ervaringen met begeleiden van teamgenoten en diverse gesprekken in het afgelopen jaar ben ik mij gaan realiseren dat ik een groter deel van mijn werk aan mentoring en begeleiding wil besteden. Ik word heel blij als mensen groeien en zich ontwikkelen en wil daar graag mijn steentje aan bijdragen. Als onderdeel van een team kan ik die mensen grotere stappen laten maken en begeleiden om steeds weer beter te worden.

Ik ken verschillende mensen van LimoenGroen al jaren en heb ook eerder met ze samengewerkt. Ook voordat LimoenGroen was opgericht. Het contact en de samenwerking is altijd goed geweest. Bij LimoenGroen heb ik het vertrouwen dat ik de vrijheid krijg om mijn wensen voor begeleiding en mentoring te verwezenlijken.

Wat vind je leuk bij LimoenGroen?

De sfeer is goed; open, opgewekt en betrokken. Ik heb de indruk dat LimoenGroen zorgvuldig met hun mensen omgaat. Dat mag ik wel. Mensen zijn toch de belangrijkste asset van een bedrijf. Ik ben een verwoed OV-reiziger en heb een hekel aan autorijden. Dus een bedrijfslocatie aan de snelweg zou voor mij echt een breekpunt zijn. LimoenGroen zit praktisch naast Amsterdam Centraal. Ook vind ik het prettig om bij klanten op locatie te werken. Voor de afwisseling, maar vooral voor het directe contact. Om bijvoorbeeld tijdens de lunch inzicht te krijgen in de business, die inzichten zijn een grote toegevoegde waarde voor mijn werk als ontwikkelaar.

Wat ga je doen?

Naast Drupal-development en ga ik mijn collega's helpen een betere ontwikkelaar (m/v) te worden.

Wat zijn je ambities?

Ik zou nog beter willen worden in het begeleiden van ontwikkelaars, mensen helpen vooruit te komen. Zelf vind ik het leuk om mij nieuwe dingen eigen te maken. Technisch heb ik zelf over drie jaar ook veel bijgeleerd, misschien JavaScript, Symfony of een ander CMS.

Wat doe je als je niet met Drupal bezig bent?

Naast het werk speel ik toneel. Dat is een 'oude liefde' die ik een paar maanden met toneellessen weer opgepakt heb. Ik doe dagelijks yoga en soms ga ik wandelen of zeilen. En dan is er nog die andere hobby (lees: Drupal) waar ik destijds mijn werk van gemaakt heb. Ik blijft in de open source Drupal-community actief o.a. met het beheer van modules en met vertalen.

Schets tekening van Erik Stielstra die presenteert

Erik is bereikbaar op erik@limoengroen.nl. Wil je kennismaken (of bijpraten) met Erik? Of hem feliciteren met zijn volgende stap? Doen! Stuur hem een mailtje of volg hem op Twitter @Sutharsan.

Hero foto door Daniel Smidt. Illustratie door Roy Scholten.