Limoengroen gaat verder onder de naam "RadijsRood"

Blog
Publicatiedatum:

Update: Zoals veel van jullie al hadden begrepen: 1 april!

De Drupalspecialist LimoenGroen zal met ingang van 2e Paasdag 2013 verder gaan onder de naam RadijsRood. Het Amsterdamse bedrijf dat eind 2011 opgericht werd als V.O.F. koos indertijd overhaast voor de naam LimoenGroen en merkt dat niet iedereen kan wennen aan deze naam. Een veelgehoorde opmerkingen over de naam en bijbehorende kleur was dat deze teveel voor de hand ligt, gezien de focus van het bedrijf op het realiseren van duurzame websites. Sinds vorige week is het bedrijf een B.V. geworden en met die professionalisering vond de huidige directie van het vijfkoppig bedrijf het tijd worden om ook de handelsnaam te heroverwegen.

Mede-directeur Baris Wanschers: "We merkten steeds vaker dat onze klanten met suggesties kwamen voor een nieuw bedrijfsnaam, namen die niet 1-op-1 onze missie verwoorden. Of zoals ze zelf aangaven: geen open deur. Namen die geopperd werden waren bijvoorbeeld Drupal Developers, MVW IT (naar de achternamen van de oprichters Mulder, Vermeulen en Wanschers), of OpenSource4All. Ondanks dat we heel blij zijn met input van onze klanten merkten we dat we hier toch niet op één lijn zaten. Al deze namen mistten wat ons betreft de prikkeling en het frisse dat LimoenGroen wel had."

Uit een onderzoek onder de concurrentie bleek dat de kleur rood erg goed in de markt ligt (zie de voorbeelden hieronder). De frisgroene kleur van het vorige logo viel hierbij erg uit de toon.

Diverse rode logo's van Drupal bedrijven

Wanschers vult aan: "Toen de kleur rood eenmaal gekozen was, werd de zoektocht naar een bijpassende naam al een stuk eenvoudiger. Namen die de revue passeerden waren ondermeer AardbeiRood, AppelRood, PeperRood en FramboosRood. Waar LimoenGroen het frisse had, ontbrak dit toch een beetje bij deze namen. We waren daarom ook blij dat een medewerker de naam RadijsRood opperde: fris, licht pittig en met een stevige bite. We waren gelijk verkocht!"

Bestaande klanten zullen verder weinig merken van de naamswijziging. De focus van het bedrijf zal hetzelfde blijven: het realiseren van duurzame websites in het open source CMS Drupal vanuit de thuisbasis Amsterdam.