Marc van Gend gestart bij LimoenGroen

Nieuws
Publicatiedatum:

All-round senior Drupal specialist Marc van Gend maakt de stap naar LimoenGroen

17 Augustus is weer een gebak-moment want Marc van Gend is gestart bij LimoenGroen. Marc is all-round Drupal specialist en al 10 jaar actief in de Drupal gemeenschap. Met veel kennis en ervaring van frontend en backend tot architectuur gaat Marc ons helpen met veelzijdige Drupal projecten voor onze opdrachtgevers.

Marc is ruim 10 jaar als Drupal ontwikkelaar actief en gaat als all-round web professional in veel opzichten ons team een boost geven. Marc organiseert ook (open source) evenementen en ontwikkelt actief mee aan het open source content management systeem Drupal. Heine Deelstra, lead development bij LimoenGroen: “We zijn trots dat we Marc tot ons team mogen rekenen en zijn blij dat hij voor ons gekozen heeft. Met Marc kunnen we meer complexe websites met Drupal realiseren en zorgen we er tegelijkertijd voor een extra vraagbaak in ons team.

Waarom ben je bij LimoenGroen binnengestapt?

"LimoenGroen staat bekend als een bedrijf dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Dat zie je aan de projecten, de collega’s en de rol die ze spelen binnen de Drupal community. Ze nemen persoonlijke ontwikkeling heel serieus, wat erg belangrijk is in een vakgebied dat steeds in beweging is. Er is altijd iets nieuws om te leren.

Binnen LimoenGroen krijg ik de kans om te werken aan uitdagende projecten, maar ook om duurzame technische oplossingen te bedenken die het huidige project overstijgen. Zo zorgen we op de langere termijn dat we als collega’s soepel kunnen samenwerken aan alle projecten die voorbij komen."

Wat vind je leuk bij LimoenGroen?

"Het grootste deel van het team ken ik al van Drupal events, dus ik weet dat het met de collega’s wel goed zit. Het management van LimoenGroen heeft een Drupal-hart, wat blijkt uit onze Duurzame Donderdag, de betrokkenheid bij events en gelegenheid om congressen bij te wonen. In september ga ik dan ook een sessie presenteren op de DrupalCon in Wenen, samen met Erik!"

Wat ga je doen?

"Naast meewerken aan de diverse projecten, zal ik onderzoek doen en een technische richting uitzetten voor wat 'decoupled Drupal' genoemd wordt: sites die als een app in de browser draaien en in real-time met een Drupal backend praten. Tussendoor verwacht ik veel van mijn collega’s te leren en zij hopelijk van mij."

Marc van Gend geeft een presentatie op DrupalJam 2017

Wat zijn je ambities?

"In de afgelopen jaren zijn web developers wereldwijd anders gaan kijken naar de architectuur van websites. Wat normaliter op de webserver gebeurde, verschuift steeds vaker naar de browser. Door bovenop die ontwikkelingen te blijven zitten, kan ik LimoenGroen en Drupal hun leidende positie helpen behouden en uitbreiden."

Wat doe je als je niet met Drupal bezig bent?

“Muziek is een grote liefde. Ik ga graag naar festivals en concerten. Als tenor zing ik in een ensemble muziek van bijvoorbeeld Di Lasso en Brahms. Verder hou ik van koken, zeilen, wandelen en ga ik graag met mijn kinderen naar musea - en gelukkig vinden zij dat ook leuk!”

Je kunt Marc mailen op marc@limoengroen.nl. Stel hem gerust een vraag of doe hem de groeten. Altijd goed! Volg Marc op Twitter @marcvangend


Hero foto: DrupalJam 2014 Maarssen, Daniel Smidt en Stichting Drupal Nederland
Inline foto: DrupalJam 2017 Utrecht, Stichting Drupal Nederland