Naturalis lanceert nieuwe Natuurwijzer

Nieuws
Publicatiedatum:

Leren over de natuur wordt nóg leuker met de Natuurwijzer, de nieuwe digitale encyclopedie van Naturalis.

Naturalis is dé plek in Nederland waar je de rijkdom van de natuur op veel leuke manieren kunt ervaren. Naturalis is hard op weg om tot het meest innovatieve en leukste familiemuseum van Europa te worden. De nieuwe Naturalis Natuurwijzer biedt kinderen en onderwijsinstellingen de mogelijkheid om ook buiten het museum op een digitale manier in de spectaculaire beleving van de natuur te worden gezogen. En de rijkdom van de natuur te ontdekken.

Naturalis is hét kennisinstituut in Nederland over de natuur. Met als kernactiviteiten het beheren van de immense natuurhistorische collectie van ruim 42 miljoen objecten en het doen van wetenschappelijk onderzoek om de natuur beter te leren kennen en beschermen. En uiteraard het delen van de kennis en fascinatie over de natuur. In het museum, maar ook daarbuiten. De Naturalis Natuurwijzer is de plek van Naturalis waar de natuurbeleving altijd en overal verder gaat. In de Natuurwijzer zijn de onderwerpen van Naturalis uit de natuur op een toegankelijke en interactieve manier te bekijken en ontdekken. Zo leren kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs, samen met hun leerkrachten en ouders, steeds meer over de enorme rijkdom van de natuur. Thuis, in de klas en in de natuur.

Verwondering

Hoofd Educatieve Ontwikkeling van Naturalis, Yuri Matteman is trots op dit nieuwe product dat naadloos aansluit op de educatieve visie van Naturalis:

"De Natuurwijzer voegt iets toe wat we nog niet hadden. Hier kun je thuis, school, museum en natuur met elkaar verbinden. In ons museum wakkeren we enthousiasme en nieuwsgierigheid aan. We delen onze fascinatie voor de natuur en geven inzicht in de werking en waarde van weten­schap. Op scholen wordt daar ook aan gewerkt. Maar ook buiten ons museum en de schoolomgeving willen we kinderen stimuleren om steeds meer te ontdekken. Ons motto is niet voor niets: Wat je ook weet en wat je ook voelt, er is altijd meer om enthousiast over te zijn, meer om te leren en meer om te onderzoeken. De Naturalis Natuurwijzer helpt om waar je ook bent en op ieder moment meer te ontdekken en te leren over de natuur."

Lancering

Naturalis Natuurwijzer is door LimoenGroen in samenwerking met SchaapOntwerpers gerealiseerd. De Natuurwijzer gaat een bijdrage leveren aan het behalen van de strategische doelstellingen voor de komende jaren waarbij jaarlijks 1 miljoen unieke bezoekers via online kanalen naar Naturalis komen en alle scholen uit het basis en middelbaar onderwijs worden bereikt.

Naturalis Natuurwijzer homepage met T-Rex en zoekveld

Scherm van de themas in de Naturalis Natuurwijzer

De Natuurwijzer wordt in September gelanceerd in de aanloop naar de opening van de nieuwe tentoonstelling 'Gif'. We zijn apetrots dat we voor Naturalis dit concept mogen helpen realiseren!

UPDATE: De Natuurwijzer is intussen gelanceerd. Kijk op https://natuurwijzer.naturalis.nl voor het resultaat!

Wil je meer weten over dit project of heb je zelf een museale online uitdaging, stuur een bericht aan imre@limoengroen.nl of bel met +31 (0)20 - 737 1880.