Nederlands Huisartsen Genootschap zet in op online first met LimoenGroen

Nieuws
Publicatiedatum:

Het nieuwe magazine Huisarts & Wetenschap vernieuwt ook online

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen en bevordert al ruim 60 jaar de wetenschappelijke gefundeerde huisartsgeneeskunde. Met de inzet op online-first gaat de nieuwe website van het magazine Huisarts & Wetenschap begin volgend jaar een cruciale rol vervullen. LimoenGroen is dan ook trots om deze website te mogen gaan realiseren.

Duurzame zorg

Met de toename van ICT toepassingen en de verschuiving van informatiebehoefte naar online kanalen, zet het NHG in op duurzame online oplossingen. Hierbij maakt zij onder andere gebruik van Drupal als open source content management platform. Het  NHG heeft een online partner nodig die technisch slim en efficiĆ«nt ontwikkelt en die op strategisch niveau kan meedenken over het ICT-landschap. Zo kan de aandacht bij de zorg blijven en kunnen digitale toepassingen meegroeien met online ambities van het NHG.

Huisarts en Wetenschap

De eerste uitdaging is om de online toegankelijkheid van het blad Huisarts & Wetenschap te optimaliseren. Omdat het maandelijkse tijdschrift  met ingang van 1 januari volledig wordt gerestyled, wordt ook de online versie in een nieuw jasje gestoken. Met de nieuwe website die door LimoenGroen wordt gerealiseerd wordt invulling gegeven aan de ambitie om kwalitatief hoogwaardige content online-first te publiceren en daarmee het redactioneel proces richting het web te optimaliseren. Content kan straks snel gevonden, doorzocht en vooral gelezen worden. Ook de koppelingen met het back-office en beveiliging zijn belangrijke aspecten in dit ambitieuze project. LimoenGroen is trots om met haar expertise op het gebied van Drupal en toegankelijkheid bij te mogen dragen aan het realiseren van deze ambities.

NHG

Het NHG ondersteunt huisartsen in Nederland door het vertalen van actuele kennis naar de praktijk. Met ruim 12.000 leden is het NHG de grootste onafhankelijke vakvereniging van en voor huisartsen en ondersteunende teams.

LimoenGroen

LimoenGroen realiseert toegankelijke websites die door iedereen te gebruiken zijn en minstens 5 jaar mee kunnen groeien met online ambities. Wil je meer weten over het NHG en de samenwerking met LimoenGroen, neem dan contact op met Imre Gmelig Meijling 
via +31 6 233 60 000 of imre@limoengroen.nl.

 

Photo by Jesse Orrico on Unsplash