Documentatie van de Drupal API. Foto via https://flic.kr/p/4aYiSm

Rijkshuisstijl sprint groot succes

Voor de tweede keer organiseerde LimoenGroen een zogenaamde code sprint: een samenkomst van ontwikkelaars om samen te werken aan (Drupal) code. Deze sprint stond in het teken van het verbeteren van het Drupal Rijkshuisstijl theme dat wij samen met andere bedrijven hebben ontwikkeld en gedeeld hebben met de Drupal community. 

In 2013 organiseerden wij ook al eens een RIjkshuisstijl sprint. Daar is destijds de basis gelegd voor de nieuwe versie van het theme (de 3.x branch). Deze versie was volledig responsive, mobile-first opgezet en ontwikkeld in HTML5. Samen met ontwikkelaars van Sogeti, Your Source en Datascape hebben we afgelopen vrijdag hard gewerkt om het theme nog weer wat beter te maken. En met succes! Er zijn maar liefst 20 issues in behandeling genomen waarvan er 11 opgelost zijn op de dag zelf en sommige in een afrondende fase zijn.

Een aantal belangrijke verbeteringen die zijn doorgevoerd:

LimoenGroen is trots op het resultaat en we bedanken iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Er zijn inmiddels al meer dan 190 websites die het template gebruiken. Dat is niet alleen een flinke kostenbesparing voor de Nederlandse overheid, maar ook een grote verbetering in de kwaliteit van al die websites. Het theme is toegankelijk, goed getest en zeer flexibel.

Examples of the Rijkshuisstijl

Wil je meer weten over hoe wij kunnen helpen bij een implementatie van het Rijkshuisstijl theme in Drupal? Of benieuwd hoe wij een ander project van u een succes kunnen maken? Neem gerust eens contact met ons op!