Seminar: Kunst ontsluiten geen kunst?

Blog
Publicatiedatum:

Wat je in een museum ziet, is vaak niet de volledige collectie. Een groot deel van de museumcollectie blijft achter de schermen. Voor musea zelf is dat in de meeste gevallen een doorn in het oog, maar gelukkig wel een waar een oplossing voor bestaat: digitale ontsluiting.

Kunst ontsluiten geen kunst?

Op woensdag 10 april 2013 organiseert LimoenGroen, samen met dotProjects en Triquanta, het seminar Kunst ontsluiten geen kunst?. Je komt er onder meer te weten hoe de naadloze koppeling van een Drupal-website aan een Adlib-database met een geoptimaliseerde zoekfunctie de sleutel is tot meer visibiliteit op het web.

Internationale zichtbaarheid

Als museum wil je je beschikbare collectie wellicht niet alleen in je thuisland zichtbaar maken, maar ook internationaal. Een meertalige website is dan ook een absolute must. Uiteraard gaan we daarbij niet uit van een manuele vertaling, die vaak duur, tijdrovend en praktisch onhaalbaar is gezien het veranderlijke karakter van webteksten. dotProjects focust vanuit een jarenlange ervaring op de automatische vertaling van je museumwebsite. Zo is je volledige collectie of catalogus ook in het buitenland online toegankelijk, zonder dat jij je daarover zorgen hoeft te maken.

Waar?

Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag
Nederland