24kitchen

Project

De nummer 1 website voor food lovers.

Zelden hebben we met zoveel eetlust aan een project gewerkt als voor de nieuwe website van 24Kitchen. Al ruim zes jaar is 24Kitchen het platform voor alles wat te maken heeft met eten, koken en food lifestyle. LimoenGroen en SchaapOntwerpers ontwikkelden in opdracht van De Persgroep en FOX Networks Group de nieuwe 24Kitchen website waarmee je razendsnel recepten kunt vinden en dagelijks een portie culinaire inspiratie krijgt.

24Kitchen is het platform voor Nederland voor alles wat met bewust eten en food lifestyle te maken heeft. Via de populaire tv-zender, 24Kitchen.nl én social media kanalen biedt 24Kitchen dagelijks culinaire inspiratie. De enige Nederlandse foodzender is met maandelijks 5,1 miljoen kijkers het meest bekeken themakanaal en de website trekt maandelijks circa 650.000 bezoekers.

Culinair inspireren

24Kitchen.nl is meer dan alleen een receptenwebsite: het moet inspireren. Niet alleen het uiterlijk van 24Kitchen.nl is grondig aangepakt, ook de opbouw en indeling is geheel vernieuwd. Daarbij is veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid, met onder meer een verbeterde zoekfunctie, meer videos en de mogelijkheid tot het opslaan van recepten.

“Al zes jaar lang inspireert 24Kitchen iedereen die van goed en lekker eten houdt, en alles wat daarbij hoort. Het vernieuwde 24Kitchen.nl maakt het nu nog makkelijker om de lekkerste recepten te vinden én te bereiden. Maar we bieden nog veel meer dan dat. Met nieuws, originele video’s met de 24Kitchen chefs, leerzame tips en kooktechnieken is 24kitchen.nl meer dan ooit de nummer 1 website voor food lovers.” zegt Kirsten Gelissen, Channel Director 24Kitchen bij Fox Networks Group.

Homepage van 24Kitchen.nl

Open Source

De nieuwe 24Kitchen website maakt gebruik van het open source content management framework Drupal. Met de slimme zoekfunctie, geïnspireerd door de Internet Movie DataBase (iMDB website), kun je razendsnel door de duizenden recepten zoeken en ontstaan er ook direct suggesties om geïnspireerd te raken om eens iets anders te proberen. Door goed gebruik te maken van caching is de website super snel. Alle gebruikers en hun opgeslagen recepten zijn gemigreerd en kunnen favoriete recepten dus worden blijven opgeslagen. De TV-Gids is altijd actueel en de website beschikt over diverse advertentiemogelijkheden waarmee 24Kitchen een divers publiek kan bereiken.

24Kitchen website zoekscherm

Omnichannel

De inzet is een flexibele opbouw waarmee de komende jaren kan worden uitgebreid en platformen elkaar versterken. De nieuwe 24Kitchen website integreert ook met andere kanalen. Zo worden door slimme widgets recepten nu ook via AD Koken & Eten aangeboden en wordt een nog groter publiek bereikt. Het platform biedt de mogelijkheid voor ketenpartners om content te sponsoren. Door de advertenties op dezelfde manier te categoriseren, worden advertenties op de voor de bezoeker relevante pagina’s en zoekresultaten getoond.

Food lifestyle

Met het nieuwe 24Kitchen.nl zetten de Persgroep Nederland en FOX Networks Group in een unieke samenwerking een stap in de markt van food lifestyle en recepten in Nederland en hebben food lovers en kook liefhebbers er een culinaire inspiratiebron bij. De roadmap bevat een groot aantal doorontwikkelingen waarmee het platform voor bezoekers steeds interessanter wordt om terug te keren en te blijven genieten van bewust eten en culinaire tips.

Team De Makkelijke Maaltijd 24Kitchen

Meer informatie?

Meer weten over 24Kitchen.nl en andere lekkere Drupal projecten? Voor meer informatie over deze case of wat we voor jouw website kunnen betekenen, neem vrijblijvend contact op met LimoenGroen, 020 - 7371880 of hallo@limoengroen.nl