Willem Wever

Project

Nóg sneller zoeken in de vernieuwde Willem Wever website van KRO-NCRV.

Willem Wever is een informatief televisieprogramma waarin vragen van kinderen worden beantwoord. Op de bijbehorende informatieve website van de KRO-NCRV kun je ook terecht voor antwoorden op allerlei vragen. Experts beantwoorden de vragen op een duidelijke en visuele manier. De website kreeg een vernieuwing waardoor informatie nóg sneller gevonden kan worden.

Willem Wever is de leukste zoekmachine van Nederland! Het geeft antwoord  op bijna alle vragen die kinderen hebben in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Alle vragen die aan Willem Wever zijn gesteld kun je terugvinden op de website. Staat je vraag er niet tussen dan kan je een nieuwe vraag insturen. De kinderen gaan samen met de presentatoren op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen.  

Op de website zijn verschillende onderwerpen te vinden met weetjes, zoals Hoe komen landen aan hun naam?. De informatie van Willem Wever is niet alleen leuk maar ook leerzaam. Zo kunnen leraren en scholen ook dankbaar gebruik maken van Willem Wever, als onderdeel van het lestraject. 

Design

Uitgangspunt voor het redesign was: het moet leuk zijn voor kinderen maar niet teveel prikkels geven. Zoeken en inspireren zijn de twee pijlers waarop het nieuwe interactieontwerp en visual design is gebaseerd. De persona’s gaven invulling aan de doelgroep die uit jonge mensen bestaat die op basisschool zitten. In de priority guides is dan ook rekening gehouden met de opbouw van content en pagina’s, natuurlijk mobile first. 

Ook het gebruik van Youtube is als één van de toptaken opgenomen. In de priority guides is dan ook rekening gehouden met de opbouw van content en pagina’s, natuurlijk mobile first. 

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid zit verweven in het redesign. Door in te zetten op digitale toegankelijkheid, stel je je website open voor iedereen en scoor je beter in Google. Hierbij zorgt kleurcontrast ervoor dat teksten voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor bezoekers met een visuele beperking, maar ook voor bezoekers die met hun smartphone in de zon staan. Ook het lettertype, de lengte van zinnen, de lettergrootte en regelafstanden werden meegenomen. Ook het logo doet mee, omdat de (aanverwante) kleuren vaak voor tekst of andere actieve elementen worden gebruikt.

Drupal open source CMS

Drupal is toonaangevend als open source content management platform. Drupal heeft een flexibele basis voor online marketeers en redacteuren om snel content te publiceren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Ruim 10 duizend ontwikkelaars wereldwijd werken met Drupal, waarmee het over één van de grootste ontwikkelteams ter wereld beschikt. Door de robuuste opbouw, flexibiliteit en het aantal ontwikkelaars waar je op kunt terugvallen, zit je niet vast aan één leverancier (lock-in). De architectuur is API-first waarmee koppelingen met back-office systemen en externe diensten eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

LimoenGroen & PUURPXL

LimoenGroen ontwerpt digitale platformen en kennisbanken voor media en uitgevers zoals, zoals Boer Zoekt Vrouw, 24Kitchen en Van Gogh Worldwide. Wij vinden dat het internet open moet zijn voor iedereen. Alles wat wij maken moet makkelijk en aangenaam zijn. Dat doen wij uitsluitend met inzichten van mensen en data, niet omdat onze klanten dat willen. We halen alles uit elke euro, nu en als het staat. Daarmee kunnen we meer doen voor online doelstellingen en maken we slimmere keuzes. 

Meer informatie?

Wij helpen met het realiseren van online doelstellingen en het delen van kennis via digitale platformen. Voor meer informatie over deze case of wat we voor jouw website kunnen betekenen, neem vrijblijvend contact op met LimoenGroen, 020 - 7371880 of hallo@limoengroen.nl.