De Naturalis Natuurwijzer is nog rijker, beter en leuker!

Nieuws
Publicatiedatum:

Optimalisatie van de Naturalis Natuurwijzer

Bij Naturalis kun je de rijkdom van de natuur op veel leuke manieren ervaren. Met de Natuurwijzer als digitaal verlengstuk van het museum kun je altijd en overal meer ontdekken en leren over de rijkdom van de natuur. De Natuurwijzer werd in opdracht van Naturalis door LimoenGroen en SchaapOntwerpers gerealiseerd. Onlangs kreeg de Natuurwijzer een flink update, waarmee Naturalis nog meer inzet op online beleving en innovatie.

Aanleiding

Naturalis zocht naar een oplossing om ook buiten de deuren van het museum kennis over te dragen op kinderen. Er was al enorm veel inhoud beschikbaar binnen de organisatie. Deze moest alleen nog op een slimme manier eenvoudig vindbaar gemaakt worden.

Online doelstellingen

Vorig jaar introduceerden we al de natuurwijzer die een bijdrage moet leveren aan de online doelstellingen van de komende jaren: 1 miljoen online bezoekers trekken naar de diverse online kanalen en 1350 scholen uit het basisonderwijs bereiken. Ook het zoeken is nog gemakkelijker gemaakt. Naast de Fast Auto Complete module, die door LimoenGroen is ontwikkeld, geïnspireerd op de IMDb search, kan de bezoeker het zoekresultaat filteren op begrippen en thema’s en kan er ook op afbeeldingen worden gezocht.

Spreekbeurten en werkstukken

Ook hebben we de sectie spreekbeurten en werkstukken toegevoegd. Een sectie vol met artikelen verrijkt met beeld, video’s en 3D modellen. En dat allemaal geschreven op een manier die voor de jonge de wetenschappers goed te begrijpen is en inspireert en uitdaagt om verder te lezen. Zo is er bijvoorbeeld een artikel dat je vertelt hoe het is om bij een expeditie aanwezig te zijn.

Ook hebben onderzoekers van Naturalis een eigen plek gekregen in de Natuurwijzer waar zij vertellen over hun werk en hun enthousiasme voor de natuur kunnen delen. 

Bezoek de vernieuwde natuurwijzer. Lees de case over de natuurwijzer.