Duinen en zee met wolken

LimoenGroen en Puurpxl nieuwe online partners van Landschap Noord-Holland

Landschap Noord-Holland staat sinds 1936 voor het behoud en de ontwikkeling van natuur en landschap in Noord-Holland. Dat is relevant voor iedereen die geniet van het buitenleven. Of je er nu hardloopt, wandelt, vogels spot of je kinderen spelenderwijs vertelt over het leven: de natuur biedt mensen veel. Maar we hebben ook de plicht om er samen voor te zorgen. LimoenGroen en Puurpxl gaan Landschap Noord-Holland helpen om haar ambities te vertalen naar online. De natuur dichtbij.

De huidige website van Landschap Noord-Holland gaat alweer een tijd mee. De opzet sluit echter niet meer aan bij wensen en verwachtingen van de bezoekers. Bovendien zijn de tijden veranderd; de bereidheid van mensen om zich voor langere tijd aan te sluiten bij goede doelen is niet meer vanzelfsprekend. Daarom werkt Landschap Noord-Holland hard aan haar positionering, ook online. Tijd dus voor een optimalisatieslag.

Online ambities

Landschap Noord-Holland beheert 96 natuurgebieden, verspreid over de hele provincie. Dit doet de organisatie niet alleen. Een groot deel van het werk wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers, donateurs en bedrijfsvrienden, die allemaal de noodzaak zien van een duurzame inzet voor de natuur dichtbij. Nieuwe aanwas van die groep mensen is van essentieel belang voor continuïteit van Landschap Noord-Holland. Om meer betrokkenheid te genereren vervult de website binnen de vernieuwde strategie een belangrijke rol; er is geen ander communicatiemiddel waarmee zoveel mensen worden bereikt. De nieuwe website moet mensen inspireren en mobiliseren om Landschap Noord-Holland te steunen in haar missie, visie en activiteiten.

Samenwerking

Op de vraag van Landschap Noord-Holland voor een plan om haar online ambities te realiseren, werden LimoenGroen en Puurpxl gekozen als online partner. De gezamenlijke aanpak voor de lange termijn visie van beide partijen op de online propositie van Landschap Noord-Holland gaf de doorslag.  

Puurpxl en LimoenGroen

Puurpxl bedenkt en ontwerpt digitale ervaringen waar gebruikers blij van worden en die resultaat opleveren. LimoenGroen realiseert duurzame websites, die minstens 5 jaar mee kunnen en die dus efficiënt meegroeien met online ambities. LimoenGroen realiseerde voor Naturalis de Natuurwijzer. Puurpxl werkt al 6 jaar voor Natuurmonumenten. De nieuwe website van Natuurmonumenten, waarvoor Puurpxl online strategie en ontwerp leverde, gaat binnenkort live.

Foto: ©Ronald van Wijk Natuurfotografie

Onderwerpen