Close up van mos in het bos

LimoenGroen lanceert keurmerk voor duurzaamheid van websites

LimoenGroen lanceert het duurzaamheidskeurmerk Digitaal Duurzaam voor websites. Met het keurmerk wordt voor bezoekers duidelijk welke websites digitaal duurzaam zijn en daarmee een streepje voor hebben. Duurzaamheid wordt getest door een slimme check van LimoenGroen die ondermeer controleert op de gebruiksvriendelijkheid, efficiënt gebruik van pixels en de mogelijkheid om op de lange termijn de website op smartphones en smartwatches te kunnen gebruiken. Er wordt ook gelet op het sociaal verantwoordelijke aspect van de onderneming achter de website. LimoenGroen is expert op het gebied van duurzame websites; online omgevingen die lang meegaan én door iedereen te gebruiken zijn.

Of het nu de website van de fietsenmaker uit het dorp betreft of dat het gaat om het nieuwsplatform van Eva Jinek; mensen hebben even hoge verwachtingen bij elke website die zij bezoeken. Met de explosieve groei in het aantal websites is duurzaamheid een onderscheidend vermogen geworden. Want sociale verantwoordelijkheid en mensvriendelijke producten zijn niet langer een trend, maar een vaste kernwaarde van succesvolle merken.

Baris Wanschers, managing director LimoenGroen: “Voor diervriendelijk vlees en milieuvriendelijke woningen bestaat zo’n keurmerk al lang. Dat is goed voor de planeet en voor een duurzaam bestaan. Zo’n keurmerk zou wat ons betreft ook prima passen in het digitale domein - waar mensen centraal moeten staan en organisaties de horizon van hun website verder zouden moeten leggen dan twee jaar.”.

LimoenGroen doet een stapje extra, door de websites van haar opdrachtgevers standaard te laten voldoen aan het keurmerk Digitaal Duurzaam. Websites met het Digitaal Duurzaam keurmerk krijgen een tag mee die door Google positief wordt geïndexeerd.

Digitaal Duurzaam keurmerk voor websitesWebsites kunnen het keurmerk ontvangen door zich aan te melden voor de duurzaamheidscheck van de LimoenGroen Keurmeester. Uit de check blijkt hoe Digitaal Duurzaam de website is, aangevuld met een set met aanbevelingen. Bij het direct behalen van duurzaamheidskeurmerk volgt een eervolle vermelding in de Digitale Duurzaamheidsgids die LimoenGroen jaarlijks publiceert.  Alle websites die voldoen aan het duurzaamheidskeurmerk mogen zich Digitaal Duurzaam noemen en mogen het stempel dragen.

Wil je weten of jouw website in aanmerking komt voor het Digitaal Duurzaam keurmerk? Neem contact met ons op voor de Check. 

Onderwerpen