Groepsfoto van de aanwezigen op Splash Awards 2018

LimoenGroen wint Splash Award 2018 met Eva Jinek

Gisteravond ontving LimoenGroen de Splash Award 2018 in de categorie Media en Publishing voor de website van Eva Jinek. Voor de vierde keer werden de Splash Awards uitgereikt aan de beste Drupal projecten van het afgelopen jaar. De prijzen werden uitgereikt door Harry Piekema, de welbekende filiaalmanager uit de Albert Heijn commercials. Samen met KRO-NCRV hebben we deze mooie prijs in de wacht gesleept.

Eva Jinek brengt in haar succesvolle TV-programma drie maanden lang een selectie van nieuws en verdieping. Ook als ze niet op TV is, breng haar website verrassende en inhoudelijke journalistiek op een persoonlijke manier. Eva Jinek heeft met dit format het afgelopen jaar diverse prijzen gewonnen, waaronder een Dutch Interactive Award. En opnieuw valt de website in de prijzen, want gisteren kreeg de website de Splash Award 2018 in de categorie Media en Publishing!

De onafhankelijke jury benoemde de open source bijdragen als bijzonder omdat LimoenGroen op conferenties de technische integratie van Google AMP op Jinek laat zien. De premium content, het ontwerp en typografie sprongen ook in het oog. De integratie met de Chatbot kreeg een bonuspunt. We zijn trots op alweer een prachtige prijs, wat wel duidelijk maakt dat we met KRO-NCRV iets bijzonders van Jinek.nl hebben gemaakt.

De uitreiking werd bijgewoond door Megan Sanicki, Executive Director van de Drupal Association. Baddy Sonja Breidert, juryvoorzitter van de Splash Awards 2018 en mede-organisator van Drupal Europe was er ook bij, wat aangeeft dat de Splash Awards geen lokaal feestje meer is.