Rebranding Kunstmuseum Den Haag

Nieuws
Publicatiedatum:

Online metamorfose voor Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum heeft een metamorfose ondergaan. Een nieuwe naam en nieuwe visuele identiteit luidt een nieuw tijdperk in voor het museum dat met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea is. De online identiteit is ook doorgevoerd op de website waarbij de technische structuur volledig behouden is gebleven. 

De nieuwe identiteit onderstreept nog meer wat het museum is en waar het voor staat, namelijk een veelzijdig kunstmuseum dat onlosmakelijk verbonden is met de stad Den Haag en haar inwoners. Het museum biedt een rijke kunstcollectie waar Monet en Picasso deel van uitmaken. Het is ook de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Monet - Tuinen van verbeelding is de eerste tentoonstelling die het museum onder de nieuwe naam presenteert. Het nieuwe beeldmerk brengt een ode aan de gele baksteen die sinds 1935 bepalend is voor het art deco gebouw van H.P. Berlage.

Directeur Benno Tempel: 
“De nieuwe naam en visuele identiteit passen bij het heden en verleden van een museum dat mede is opgericht door kunstenaars en is gevestigd in een architectonisch kunstwerk. We bieden ruimte aan allerlei uitingen van kunst, en blijven dit in de toekomst ook doen. Nog meer willen we deze ruimte delen met een breed en divers publiek. We vinden namelijk dat iedereen dicht bij kunst moet kunnen komen. Kunst is emotie, creëert energie, bij iedereen op zijn of haar eigen manier. De nieuwe naam gaat ons helpen om dit te bereiken.”

Meer over de rebranding is te lezen op de vernieuwde website van het Kunstmuseum Den Haag.

Over LimoenGroen

LimoenGroen realiseert digitale platformen voor diverse opdrachtgevers, musea en cultureel erfgoedinstellingen. We helpen met het bereiken van een bredere doelgroep, het verhogen van  online conversie en verkoop van tickets. Wij werken onder andere voor EYE filmmuseum, Naturalis en het Kunstmuseum. 

Heb je hulp nodig bij het bereiken van een culturele doelgroep? We delen graag hoe we onze culturele opdrachtgevers helpen met hun online ambities. Stuur een berichtje aan hallo@limoengroen.nl of bel met 020 - 737 1880.