Huisarts en Wetenschap

Project

Hét medisch wetenschappelijk magazine voor huisartsen is nu online first.

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is de wetenschappelijke vereniging van huisartsen en houdt zich ruim 60 jaar bezig met wetenschappelijk gefundeerde geneeskunde. Het wetenschappelijk tijdschrift Huisarts & Wetenschap, ook al 60 jaar uitgegeven, is met ruim 14.000 abonnees het vakblad voor de huisarts. Het magazine zet met de nieuwe website in op online-first zodat huisartsen alle vakinhoudelijke content nu beter en sneller digitaal kunnen raadplegen. LimoenGroen presenteert met trots dit mooie project.

Het NHG ondersteunt huisartsen in Nederland door het vertalen van actuele kennis naar de praktijk. NHG is de grootste onafhankelijke vakvereniging van en voor huisartsen en ondersteunende teams. De nieuwste website is de thuisbasis van het vakblad Huisarts en Wetenschap en werd door LimoenGroen in Drupal gerealiseerd.

60 jaar aan medische wetenschap

Huisarts & Wetenschap is het vakblad voor huisartsen met wetenschappelijk gefundeerde artikelen. Het magazine wordt maandelijks uitgegeven en is de best gewaardeerde titel gericht op huisartsen. In het verlengde van de restyling van het blad, werd de website onder handen genomen en deden wij de implementatie van het nieuwe ontwerp. Maar de innovatie stopt niet bij de nieuwe website. Het geeft invulling aan de ambitie om kwalitatief hoogwaardige content na 60 jaar online-first te publiceren. Dit betekent ook dat het redactionele proces richting het web door NHG werd aangepakt.

Schermafbeelding van de Huisarts en Wetenschap met PDF's

Zoeken op Huisarts en Wetenschap met Fast Autocomplete

Online first

Alle titels die in de afgelopen 60 jaar zijn uitgegeven, zijn gemigreerd naar de nieuwe website. Deze bestaande en nieuwe content kan snel gevonden, doorzocht en gelezen worden. Springer Media/BSL blijft het offline magazine uitgeven waarbij de content voor het magazine naar de webserver wordt geupload. Hierna worden automatisch de juiste pagina’s gemaakt. De redacteur hoeft hiervoor niets te doen, behalve een optionele redactionele slag en de publicatie zelf.

Login voor Haweb

Huisartsen kunnen inloggen met hun vertrouwde HAWeb-account (de besloten website van de vereniging NHG) op basis van OpenID-connect en artikelen bewaren in hun profiel. De schat aan kennis leent zich ook voor gamification waarmee gebruikers kennistoetsen kunnen doen.

Radioactivity

Ook op het gebied van online marketing gaat Huisarts & Wetenschap met de tijd mee. De inzet van de Radioactivity module voor Drupal, laat populaire content automatisch langer in beeld: als een artikel gelezen wordt, neemt de ‘energie’ van het artikel toe. Na verloop van deze neemt deze energie af, waardoor minder gelezen artikelen uiteindelijk naar de achtergrond verdwijnen. Erik Stielstra, maintainer van de Radioactivity module voor Drupal paste nog een aantal verbeteringen toe die tijdens het project werden gerealiseerd. De website werd gekoppeld met Clang voor een snelle nieuwsbrief sign-up.

NHG en LimoenGroen

Eind vorig jaar startte NHG de samenwerking met LimoenGroen. Met de toename van ICT-toepassingen en de verschuiving van informatiebehoefte naar online kanalen, zet het NHG in op duurzame online oplossingen. Hierbij maakt zij onder andere gebruik van Drupal als open source content management platform. Als online partner helpen we het NHG technisch slim en efficiënt te ontwikkelen. We denken ook op strategisch niveau mee over het ICT-landschap rond de websites en het invullen van online ambities. Naast Huisarts & Wetenschap, realiseerde LimoenGroen de NHG Standaarden website, die binnenkort als eerste beta-versie wordt gelanceerd.

Meer informatie?

Heb je een online traject waarbij veel content behouden moet blijven? Of wil je weten hoe wij digitale magazines realiseren die naadloos aansluiten bij offline kanalen? Voor meer informatie over deze case of wat we voor jouw website kunnen betekenen, neem vrijblijvend contact op met LimoenGroen, 020 - 7371880 of hallo@limoengroen.nl