ProQR

Project

Veranderen van levens met RNA-therapieën.

Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljoen mensen die blind dreigen te worden door erfelijke netvliesaandoeningen. ProQR Therapeutics is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van RNA-therapieën die deze vorm van blindheid kan stoppen of zelfs omkeren. De nieuwe website sluit naadloos aan bij deze missie en het patiënt-gerichte karakter van het bedrijf.

PUURPXL en LimoenGroen, experts op het gebied van digitale toegankelijkheid werden gevraagd voor de realisatie van de nieuwe website. Vanaf het ontstaan is al het werk van ProQR erop gericht het leven van patiënten te verbeteren. De laatste ontwikkelingen op het gebied van RNA therapie worden toegepast om nieuwe innovatieve medicijnen te ontwikkelen. Het bedrijf is patiëntgericht een heeft daarom bij de ontwikkeling van de nieuwe website extra rekening gehouden met de behoefte van deze groep zoals toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking. Tegelijkertijd wordt er toegespitste informatie voor artsen en andere experts op een logische manier aangeboden. Ook de corporate story en de groeiambities komen aan bod. 

De redactie kan met Drupal snel en eenvoudig content voor de diverse doelgroepen plaatsen. Met de inzet van Drupal en een componenten library van gebruiksvriendelijke widgets en contentblokken kan er efficiënt worden doorontwikkeld.

Design

Het ontwerp van de website draait volledig om snelle toegang tot de informatie. De persona’s zijn divers en sluiten aan bij de toptaken van de verschillende doelgroepen. In de priority guides is dan ook rekening gehouden met de opbouw van content en pagina’s, natuurlijk mobile first. 

Digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid zit verweven in het redesign. Door in te zetten op digitale toegankelijkheid, stel je je website open voor iedereen en scoor je beter in Google. Hierbij zorgt kleurcontrast ervoor dat teksten voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor bezoekers met een visuele beperking, maar ook voor bezoekers die met hun smartphone in de zon staan. Ook het lettertype, de lengte van zinnen, de lettergrootte en regelafstanden werden meegenomen. Vanwege haar core business, legt ProQR legt de lat natuurlijk hoog en is de website van ontwerp tot content voor iedereen te gebruiken.  

Drupal open source CMS

Drupal is één van de meest gebruikte content management platformen in de wereld. Drupal heeft een flexibele basis voor online marketeers en redacteuren om snel content te publiceren en nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Ruim 10 duizend ontwikkelaars wereldwijd werken met Drupal, waarmee het over één van de grootste ontwikkelteams ter wereld beschikt. Door de robuuste opbouw, flexibiliteit en het aantal ontwikkelaars waar je op kunt terugvallen, zit je niet vast aan één leverancier (lock-in). De architectuur is API-first waarmee koppelingen met back-office systemen en externe diensten eenvoudig kunnen worden gerealiseerd. Bovendien is Drupal zowel als community als technisch inclusief en digitaal toegankelijk. 

LimoenGroen & PUURPXL

LimoenGroen en PUURPXL ontwerpen digitale platformen voor de farmaceutische markt.  We realiseerden meerdere websites voor het Nederlands Huisartsen Genootschap en werken ook voor de Federatie Medisch Specialisten en het Aidsfonds. Wij vinden dat het internet open moet zijn voor iedereen. Alles wat wij maken moet makkelijk en aangenaam zijn. Dat doen wij uitsluitend met inzichten van mensen en data, niet omdat onze klanten dat willen. We halen alles uit elke euro, nu en als het staat. Daarmee kunnen we meer doen voor online doelstellingen en maken we slimmere keuzes.

Meer informatie?

Wij helpen de healthcare sector met uitdagende digitale vraagstukken. Zo werken wij  met het Nederlands Huisartsen Genootschap en het Aidsfonds aan slimme online toepassingen en websites. Voor meer informatie over deze case of wat we voor jouw website kunnen betekenen, neem vrijblijvend contact op met LimoenGroen, 020 - 7371880 of hallo@limoengroen.nl