Drupal versie 9 vandaag gelanceerd

Nieuws
Publicatiedatum:

Drupal 9 is gebruikersvriendelijk, toegankelijk en kostenefficiënt

Daniel Menno Smidt (CC BY-SA 2.0)

Vandaag wordt de nieuwe versie van Drupal gelanceerd. Versie 9 is gebruiksvriendelijker en kostenefficiënt doordat major upgrades eenvoudiger worden. Drupal zet nog verder in op headless en decoupled ontwikkelingen waardoor het CMS perfect in te zetten is om content op vele kanalen en devices te presenteren. Ook is het CMS toegankelijker geworden voor mensen met een beperking. De open source gemeenschap achter Drupal nodigt iedereen uit om de lancering mee te vieren en mee te doen met de Twitter wave die vandaag de wereld rond gaat. 

Voor contentredacteuren en marketingprofessionals is Drupal 9 een verbetering. De architectuur van Drupal is API-first: eenmalig publiceren en via tal van verschillende platforms verspreiden  van content is een belangrijk uitgangspunt. Dat hoeft niet alleen via websites maar kan ook middels voice, mobile of andere digitale kanalen. Naast gebruiksgemak is ook de total cost of ownership verbeterd. Een major upgrade gaat vanaf de nieuwe versie efficiënter. Hier lees je meer over de voordelen van Drupal 9 voor jouw digitale business.

Celebrate Drupal

De wereldwijde open source gemeenschap van ruim twintigduizend ontwikkelaars en professionals heeft hard gewerkt aan de nieuwe release. Dat vieren zij ook dit keer op unieke  wijze. Een Twitter wave langs alle tijdzones van de wereld maakt het nieuws bekend. Ontwikkelaars, leveranciers en Drupal gebruikers kunnen op de speciale Celebrate Drupal website foto’s en video’s delen van hun eigen lancering. Wereldwijd worden hangouts georganiseerd waar iedereen aan kan schuiven om te proosten op de nieuwe release. Stichting Drupal Nederland, de brancheorganisatie die gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven in Nederland verbindt, organiseert vanmiddag om 16:00 een online release party. De Drupal Association beheert Drupal wereldwijd en faciliteert de nieuwe release.

Drupal migratie experts

We denken graag met je mee wat Drupal 9 voor jouw websites betekent en wat de impact is van een mogelijke upgrade. Maak een afspraak. Vrijblijvend, no strings attached. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op Drupal 9?

Abonneer je dan op onze nieuwsbrief