Een kijkje in de keuken bij LimoenGroen: Start van een project

Blog
Publicatiedatum:

Dit artikel is onderdeel van een korte reeks artikelen over het reilen en zeilen bij LimoenGroen. Per artikel wordt een werkproces of werkonderdeel belicht die van belang is bij de totstandkoming van een website. Elk werkonderdeel wordt geschreven door een medewerker van LimoenGroen die zich op dat vlak deskundig heeft gemaakt.

Hiervoor hebben wij geschreven over:

Voorbereiding is alles

Bij het starten van een project wordt er van alles voorbereid. Bij LimoenGroen werken wij met de project methodiek Agile. Elke partij heeft daarbij zijn verantwoordelijkheid. Het is bij de start even een warrig moment, waarin alles zorgvuldig uitgezocht wordt om het project in goede banen te leiden. Als Front-End Developer word je er al vanaf het begin bij betrokken. Er moeten allerlei keuzes worden gemaakt: welke technieken zijn het beste, wat heeft de hoogste prioriteiten? In onze aanpak vinden we het belangrijk dat het eindproduct, ook op lange termijn, beheersbaar blijft. Dit is onderdeel van de duurzaamheid van uw website waar LimoenGroen voor staat.

De basis van uw project begint vaak bij het design. De designer (of soms de klant) wil een design natuurlijk omzetten in een website. Bij LimoenGroen wordt het design eerst nauwkeurig onder de loep genomen. Als Front-End Developer ben je dan ook al betrokken vanaf de start om kritisch mee te kijken met de beslissingen van de designer. Eigenlijk geldt dit voor elke discipline. 

"Dat snappen ze toch wel?"

Nadat de projectmanager alle informatie met de klant heeft besproken, starten wij meestal met een kick-off. Deze kick-offs zijn nodig. Aan een design kan veel verschillende invulling gegeven worden. "Dat snappen ze toch wel?" is bij ons geen vanzelfsprekendheid.

Mensen die vergaderen in een weiland
Foto credits

Uit deze kick-off meetings komen nog veel vragen of opmerkingen die de projectmanager met de klant zal behandelen. Elke onderdeel zal voor elke partij in het project transparant zijn.

Dan volgt er een klein huiverig momentje waarin we dus daadwerkelijk gaan starten. Een leeg canvas. Ik heb een aantal weken geleden een artikel geschreven over de aspecten van het Front-End Development. Mijn collega, Rudi, heeft een uitgebreid artikel geschreven over de zorg na een project. Neem een kijkje bij ons in de keuken, of neem contact met ons op als u nog vragen heeft. Wellicht kunnen wij een volgend project met u beginnen.