KRO-NCRV Pointer genomineerd voor de International Splash Awards 2019

Nieuws
Publicatiedatum:

Datajournalistiek platform van KRO-NCRV genomineerd voor International Splash Awards 2019!

Pointer, het datajournalistiek platform van KRO-NCRV is genomineerd voor de International Splash Awards 2019! Dit is dé prijs voor de beste Drupal websites ter wereld, waar ruim 50 projecten naar meedingen. We zijn super trots met deze erkenning en kijken uit naar de uitreiking op 28 oktober. 

In juni sleepten we voor Pointer al de eerste prijs in de wacht, in de categorie Publishing & Media, tijdens de Nederlandse editie van de Splash Awards. Het online platform kreeg toen ook nog de tweede prijs in de categorie Website van het Jaar. Aan de Internationale Splash Awards 2019 doen projecten uit de hele wereld mee. De uitreiking vindt plaats op maandagavond 28 oktober in de Zuiderkerk in Amsterdam. Het event wordt georganiseerd tijdens DrupalCon dat dit jaar ook in Amsterdam is.

Pointer

Pointer is de naam van de dataredactie van KRO-NCRV en biedt online en op televisie journalistieke verdieping bij actualiteiten op basis van (big) data. Pointer heeft inmiddels een stevige internationale reputatie en is door het Global Editors Network uitgeroepen tot één van de succesvolste ter wereld op dat gebied. Eerder dit jaar realiseerden wij in opdracht van KRO-NCRV de Pointer website