Gerry McGovern

LimoenGroen sponsor van het Cascadis Congres

Op  woensdag 5 april 2017 organiseert Cascadis voor de 13e keer haar jaarlijkse congres. Cascadis is de landelijke belangenorganisatie voor online professionals in de (semi-)publieke sector. LimoenGroen werkt regelmatig voor gemeenten en de overheid en sponsort het Cascadis Congres. Met name op het gebied van online dienstverlening en digitale toegankelijkheid voegt LimoenGroen waarde toe voor onder meer Gemeente Venlo en De Tweede Kamer.

Voor Nederlandse gemeenten is nog veel te doen op het gebied van online dienstverlening. Veel gemeentewebsites zijn nog niet volledig digitaal toegankelijk of bruikbaar op een mobiele telefoon. Potentieel een kwart van de Nederlanders heeft moeite met jouw website. Overheidsinstanties en de publieke sector moeten niet alleen publieke gebouwen en voorzieningen toegankelijk maken, ook de websites en apps dienen goed bruikbaar te zijn voor mensen met beperkingen. Volgens de nieuwe Accessibility Act moeten apparaten, televisie-uitzendingen en webwinkels ook aan die richtlijnen gaan voldoen.

Toegankelijkheid raakt iedereen

LimoenGroen excelleert in het realiseren van duurzame websites. Dat zijn websites die enerzijds langer meegaan, waardoor ze na 5 jaar nog prima bruikbaar zijn. Anderzijds past LimoenGroen nauwgezet toegankelijkheidsprincipes toe, wat aanzienlijk veel voordelen met zich meebrengt, ook voor mensen zonder beperking. Want toegankelijkheid raakt iedereen. LimoenGroen realiseerde duurzame websites voor Gemeente Leidschendam-Voorburg en Gemeente Venlo op basis van Drupal voor Gemeenten (DVG) en werkt daarnaast voor de Tweede Kamer, RIVM en Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Cascadis Congres

Op het Cascadis congres kunnen online professionals uit de (semi-)publieke sector luisteren naar interessante keynotes (Gerry McGovern en Dimitri Tokmetzis), leuke breakout sessies en diverse praktijkvoorbeelden. LimoenGroen levert een belangrijke bijdrage voor (semi-)overheden die hun focus hebben gelegd op het verbeteren en uitbreiden van hun digitale dienstverlening. Kijk voor meer informatie op https://www.cascadiscongres.nl

Wil je meer weten over Drupal voor Gemeenten of DigiToegankelijk? Neem vrijblijvend contact op voor een afspraak, we vertellen er graag over!

Foto: ©Gerry McGovern

Onderwerpen