Groepsfoto van de uitreiking van Splash Awards

LimoenGroen wint Drupal Splash award

Vrijdag 12 december werden in Amsterdam de Splash Awards uitgereikt; een onderscheiding voor de beste Drupal websites & contributies van het jaar. LimoenGroen sleepte daarbij de Splash Award in de wacht in de categorie Architectuur voor de website Goeie Peer. 

LimoenGroen was maar liefst vier keer (!) genomineerd voor een Splash Award. Twee keer voor de Goeie Peer website en daarnaast ontvingen we een nominatie voor de website EYE Amsterdam en de module IP Language Negotiation. Een internationale jury van 8 experts uit de open source community wezen LimoenGroen aan als winnaar in de categorie 'Architectuur' met de case Goeie Peer.

Wij zijn erg trots op de onderscheiding. Dit onderstreept waar wij voor staan; hoogwaardige, schaalbare websites die duurzaam worden opgezet. De award is dan ook een erkenning voor het hele team. 

Een deel van het LimoenGroen team toont trots de gewonnen Splash Award. Van links naar rechts: David, Martijn, Dominique en Baris.

Over Goeie Peer

Goeie Peer is een initiatief om huishoudens met een slimme meter op een makkelijke manier te helpen minder energie te gebruiken. Het is een initiatief van Natuur & Milieu en haar partners Enexis en Liander. Mensen met een slimme meter kunnen inloggen op de website goeiepeer.nl om daar hun verbruik te monitoren. Het verbruik wordt afgezet tegen het gemiddeld gebruik van buurtgenoten. Ook kan men zien hoeveel energie wordt teruggeven bij het gebruik van zonnecellen. Middels gamification worden punten (peertjes) toegekend die vervolgens besteed kunnen worden aan fysieke producten uit een webshop. Meer informatie over het project is te vinden op de website van Natuur & Mileu.  

Over de Splash Awards

De beste Drupal projecten en bijdragen in de Benelux Drupal community worden in het zonnetje gezet met een Splash Award. Bij de Splash Awards wordt niet alleen gekeken naar het resultaat, maar ook tot naar de totstandkoming van het project en de bijdragen aan de Drupal community. De Splash Awards laat de grote diversiteit en schoonheid van Drupal projecten zien en wordt georganiseerd door Stichting Drupal Nederland.

Meer foto's van de Splash Awards zijn te vinden op Facebook.