Marloes Bosch tekent haar contract bij LimoenGroen

Marloes Bosch gestart bij LimoenGroen

Het is net februari, maar wij beginnen het jaar goed. Want we zijn weer gegroeid in aantal: Marloes Bosch start als kersverse Drupal specialist bij LimoenGroen! In een maand tijd heeft ze het LimoenGroen Bootcamp doorlopen vol Drupal, scrum én al twee Duurzame Donderdagen. Nog voor haar proeftijd is afgelopen werkt ze al mee op haar eerste klantproject als site builder.

Ons nieuwe kantoor biedt ons de ruimte om weer verder te groeien en dat doen we ook graag. We zijn dan ook zeer verheugd om in de eerste maand van het nieuwe jaar al een nieuw teamlid te mogen verwelkomen. Marloes is al enige tijd actief als web developer. Op eigen kosten en gelegenheid reisde ze af naar Drupalcamps in het buitenland en deed ze online cursussen voor ze bij ons per 1 januari startte. Haar eigen verhaal lees je hier.

Waarom ben je bij LimoenGroen binnengestapt?

"Via mijn oud-collega leerde ik Dirk kennen. Door de verhalen over zijn werkzaamheden bij LimoenGroen raakte ik enthousiast over Drupal. Thuis achter mijn laptop ging ik me er steeds meer in verdiepen, maar af en toe zag ik door de bomen het bos niet meer. Om wat structuur in alle informatie te creëren, bezocht ik diverse evenementen. DrupalCamp Ghent is daar een voorbeeld van. Daar ontmoette ik een afvaardiging van LimoenGroen en dat leverde gezellige en leerzame momenten op. Dit motiveerde mij om eens een Duurzame Donderdag te bezoeken, zodat ik kon ervaren hoe er op professioneel niveau met Drupal gewerkt wordt. Door die dag mee te lopen bij LimoenGroen kwam ik in aanraking met ieders expertise en enthousiasme. Dat was het laatste duwtje dat ik nodig had om een carrièreswitch te maken. En nu een paar weken verder besef ik me dat ik dat veel eerder had moeten doen! Dus voor iedereen die twijfelt: kom gewoon eens langs op een Duurzame Donderdag!"

Wat vind je leuk bij LimoenGroen?

"LimoenGroen heeft de toegankelijkheid van websites hoog in het vaandel staan. Websites moeten voor iedereen, los van device, plaats of beperking toegankelijk zijn. Echter heb ik regelmatig ervaren dat mensen door uiteenlopende redenen beperkt werden in het bezoeken en gebruiken van websites. Ik vind het daarom een heel mooi uitgangspunt dat LimoenGroen maatschappelijke betrokkenheid toont door de accessibility te vergroten."

Wat ga je doen?

"Het komende jaar zal ik een aantal bestaande websites gaan beheren en onderhouden. En ik hoop ik als site builder veel mee te mogen werken aan nieuwe projecten."

Wat zijn je ambities? 

"Sitebuilding vind ik erg leuk om te doen, vooral als dit op duurzame wijze gebeurt. Door er op in te spelen dat een website minimaal vijf jaar mee kan gaan, denk je veel bewuster na over hoe je hem bouwt. Dit is niet alleen in het voordeel van de klant, ook voor mij is het een leuke uitdaging die ik graag aan ga! Daar wil ik me de komende tijd meer in verdiepen. En als ik me daar wat verder in ontwikkeld heb, hoop ik me uiteindelijk te gaan richten op front end development. Maar wat ik het allerbelangrijkste vind, is dat ik op den duur een grotere bijdrage hoop te kunnen leveren aan de toegankelijkheid van websites."

Wat valt je op aan LimoenGroen?

"De mogelijkheden die gecreëerd worden om je persoonlijk te kunnen blijven ontwikkelen is één van de dingen die me opvalt aan LimoenGroen. Sowieso moet ik veel vaardigheden onder de knie krijgen waar ik nu nog onervaren in ben. Het prettige is dat ik daar ook alle ruimte voor krijg. Maar zo’n leerproces gaat niet altijd zonder slag of stoot, ik doe het ook wel eens verkeerd. Dit wordt me niet kwalijk genomen, in plaats daarvan krijg ik alle hulp en feedback om mezelf te verbeteren. Dat vind ik erg prettig werken, want daarom voel ik me nooit bezwaard om een vraag te stellen. Zo kom je samen tot een mooi resultaat."

Wat deed je hiervoor?

"Voordat ik bij LimoenGroen aan de slag ben gegaan, heb ik een aantal jaar in een verzorgingshuis gewerkt, met name op een afdeling voor ouderen met psychiatrische problematiek. Daarvoor heb ik culturele antropologie en ontwikkelingssociologie gestudeerd en heb ik de master beleid, communicatie en organisatie behaald."

Wat zijn je hobbies? 

"Tijdens één van mijn studiejaren ben ik bestuurslid geweest van mijn studievereniging. Ook heb ik later bestuur gedaan van een bar. Autorijden vind ik fijn om te doen en ik ben daarom altijd te porren voor een (spontane) roadtrip. Het liefst wel op warme dagen, want dagen met regen en temperaturen onder het vriespunt mogen wat mij betreft overgeslagen worden ;) "

Marloes is nieuwsgierig en open minded, waarmee ze prima aansluit op de kernwaarden van ons team. Marloes is ook een mooi voorbeeld van hoe de Drupal gemeenschap werkt: door jezelf zichtbaar te maken en enthousiast te zijn, ben je er heel snel onderdeel van en kom je snel hogerop. Mooie bijkomstigheid is dat we meer vrouwelijke versterking aanbrengen.

Wil je weten wat Marloes aanspreekt bij LimoenGroen? Stuur haar een berichtje via marloes@limoengroen.nl ...Of kom langs op onze Duurzame Donderdag en vraag het haar zelf.

 

Onderwerpen