Week van de Toegankelijkheid

Nieuws
Publicatiedatum:

LimoenGroen en PUURPXL lanceren de Accessibility Cheatsheet tijdens de Week van de Toegankelijkheid

Digitaal toegankelijke websites en apps kunnen door iedereen worden gebruikt, óók mensen met een beperking. Online je rijbewijs verlengen of je belastingaangifte indienen, maar ook iets kopen in een webwinkel of een maaltijd bestellen: digitale toegankelijkheid betekent dat iedereen online volledig mee kan doen. Deze week is het de Week van de Toegankelijkheid, een initiatief van Ieder(in), het landelijk netwerk van organisaties en mensen met een beperking of chronische ziekte. LimoenGroen en PUURPXL doen mee en lanceren de Accessibility Cheatsheet.

Toegankelijkheid is noodzakelijk

Voor iedere websitebezoeker of app-gebruiker is het belangrijk dat websites en apps volledig toegankelijk zijn. Want een toegankelijke website of app verhoogt voor iederéén het gebruiksgemak. Dus ook als de zon op je mobiele scherm schijnt (hoog contrast) of als je in de trein zit (ondertiteling bij videos). Digitale toegankelijkheid is noodzakelijk voor mensen met een beperking. Niet alleen lichamelijk, maar ook autisme en een beperkte leesvaardigheid horen daarbij. Daar is nog veel werk te doen, bleek op 23 september, vanaf die dag moeten  overheidswebsites bewijzen te werken aan hun digitale toegankelijkheid. 

Inzetten op digitale toegankelijkheid

Als je geeft om je website, dan wil je dat iedereen mee kan doen. Door in te zetten op digitale toegankelijkheid stel je je website en apps open voor iedereen en scoor je beter in Google. Zeker nu we door de corona-crisis nog meer afhankelijk zijn van digitale kanalen is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan accessibility (afgekort a11y).

Accessibility Cheatsheet
Download de Accessibility Cheatsheet

Digitale toegankelijkheid is niet alleen een zaak voor een webdesigner of leverancier. Ook opdrachtgevers hebben een taak te vervullen. Het schrijven van eenvoudig te begrijpen tekst, het invoeren van een alternatieve tekst bij afbeeldingen; een inclusieve benadering is een taak van product owners, marketing managers én redacties. De zeven meest gemaakte fouten kun je zelf snel verhelpen. Sinds deze week is er een Accessibility Cheatsheet waar je kunt spieken hoe het moet. Deze cheatsheet helpt je met eenvoudige oplossingen om je website, app of online platform toegankelijk te maken. Daarmee ben je de concurrentie een stap voor en help je mee aan een betere (online) wereld!

Doe mee met de Week van de Toegankelijkheid

Logo Week van de ToegankelijkheidDoe mee met de Week van de Toegankelijkheid en meld je aan op de website van Week van de Toegankelijkheid . Wil je weten hoe digitaal toegankelijk jullie online platform is? Neem vrijblijvend contact op voor een vrijblijvende online koffie afspraak.  

Foto: Week van de Toegankelijkheid