Afbeelding monument aan water

De springlevende monumenten van Nederland staan online

Monumenten.nl geeft eigenaren van monumentale panden informatie over financiële mogelijkheden, onderhoud en wet- en regelgeving. Het online platform van het Nationaal Restauratiefonds brengt specialisten, kennispartners en eigenaren samen voor het behoud en verduurzaming van de Nederlandse monumenten. Op 1 juli werd de vernieuwde website gelanceerd die het voor eigenaren en specialisten  makkelijker maakt om samen te werken. 

Nederland staat vol met bijzondere monumenten. Onderhoud en restauratie kosten veel werk en financiering en er zijn veel regels om te volgen. Op Monumenten.nl staat alle relevante informatie voor eigenaren over onderhoud, restauratie, verduurzaming en herbestemming van monumenten. Het online platform biedt voorbeelden, verwijzingen, toelichting op wet- en regelgeving en financiële mogelijkheden. Het doel is om kennis bij (potentiële) eigenaren te vergroten zodat Nederlandse monumenten beter gebruikt, behouden en beleefd kunnen blijven. LimoenGroen en Bikkelhart werkte samen aan de nieuwe website die op 1 juli werd gelanceerd.

Springlevend

De behoefte aan relevante informatie blijkt uit het groeiend aantal bezoekers, in 2019 waren dit er ruim 600.000.. Het online platform dat al sinds 2001 bestaat is vernieuwd. De navigatie is een overzichtelijker en zoeken door de monumenten database gaat heel eenvoudig. Specialisten staan nu in de  Bedrijvengids, inclusief reviews. De Monumenten Community is geïntegreerd in Monumenten.nl en monumenteigenaren hebben met inspiratieverhalen een eigen plaats gekregen.  

Renate Mosterman, online adviseur bij het Nationaal Restauratiefonds: “Met een fris en eigentijds ontwerp met een up-to-date technisch fundament dat prettig werkt voor redacteuren kunnen wij onze ambitie waarmaken: Alles over monumenten onder één dak!”

Makkelijk en aangenaam

Monumenten.nl neemt monumenteigenaren als uitgangspunt. Want goed geïnformeerde eigenaren zorgen beter voor hun monument. Het online platform maakt het ze makkelijk en aangenaam. Op basis van gedegen onderzoek en treffende personas is ook voor deze markt een customer journey uit te werken. Bikkelhart uit Amsterdam deed dit in opdracht van het Restauratiefonds en werkte op basis van de nieuwe online doelstellingen en het voorwerk een ontwerp uit dat het mensen makkelijk en aangenaam maakt.

 

 

 

Voor zowel de (potentiële) monumenteigenaren als partners. Ook de redactie krijgt met het nieuwe platform de mogelijkheid altijd en overal, snel relevante updates aan te brengen. Laurens Verweij van Bikkelhart: “We maken het niet vaak mee dat een ontwerp ook precies staat zoals bedacht. Dat komt vooral door een goede samenwerking tussen creatie en implementatie waarbij Bikkelhart en LimoenGroen samen met het Restauratiefonds als één team zijn opgetrokken.”

Zoeken als React app

Het zoeken in de website is gebaseerd op Search API in combinatie met een Solr backend. Alle zoekschermen zijn opgebouwd door middel van een React applicatie die praat tegen een custom REST endpoint. Alle zoekfunctionaliteit (zoals bijvoorbeeld ook de overzichten van bedrijven of monumenten) maken gebruik van dezelfde React app. Elke vorm heeft een eigen configuratie (configuration entity) waarin het gedrag van de applicatie bepaald (wel of geen zoekvak, wel of geen overlay, welke facets, etc.).

 

 

 

LimoenGroen

Wij vinden dat het internet open moet zijn voor iedereen. Alles wat wij maken moet makkelijk en aangenaam zijn. Dat doen wij uitsluitend met inzichten van mensen en data, niet omdat onze klanten dat willen. We halen alles uit elke euro, nu en als het staat. Daarmee kunnen we meer doen voor online doelstellingen en maken we slimmere keuzes. LimoenGroen realiseert digitale platformen voor diverse brancheorganisaties waaronder Veilig Verkeer Nederland, het Nederlands Huisartsen Genootschap en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland.

 

 

Bekijk het resultaat op monumenten.nl.

 

Wij helpen met het realiseren van online doelstellingen en het delen van kennis via digitale platformen. Ook het werven én behouden van leden hebben wij ervaring mee. Neem vrijblijvend contact op met Imre Gmelig Meijling +31 6 233 60 000 of imre@limoengroen.nl voor meer informatie.

Met een fris en eigentijds ontwerp met een up-to-date technisch fundament dat prettig werkt voor redacteuren kunnen wij onze ambitie waarmaken: Alles over monumenten onder één dak!

Thumbnail
Renate Mosterman
Online adviseur bij het Nationaal Restauratiefonds

We maken het niet vaak mee dat een ontwerp ook precies staat zoals bedacht. Dat komt vooral door een goede samenwerking tussen creatie en implementatie waarbij Bikkelhart en LimoenGroen samen met het Restauratiefonds als één team zijn opgetrokken.

Thumbnail
Laurens Verweij
Senior UX & Visual Designer bij Bikkelhart