LimoenGroen is Goud sponsor van DrupalJam 2018

Nieuws
Publicatiedatum:

Inspireren en delen op het grootste Drupal evenement van Nederland

DrupalJam bestaat al ruim 10 jaar. De eerste edities pasten in een schoollokaal en waren bekend om een sfeer van bier en pizza. DrupalJam is nu met ruim 450 bezoekers, sprekers en sponsors een professioneel evenement geworden. En al sinds de oprichting van LimoenGroen zijn wij sponsor van dit voor Drupal Nederland zo belangrijke evenement. De komende editie pakken we groots uit. We zijn Goud sponsor, regelen de koffie en een loungehoek en delen onze kennis op een tweetal sessies. Zo deelt Marc zijn ervaringen met contentmigraties en geeft Baris samen met de product owner van Naturalis een inkijkje in de case Natuurwijzer.

DrupalJam is het grootste evenement op het gebied van Drupal in Nederland en één van de grotere Drupal gerelateerde congressen in Europa. DrupalJam is van oudsher dóór en vóór ontwikkelaars. De laatste jaren komen er ook meer gebruikers, redacteurs en opdrachtgevers naar DrupalJam. De keynotes van Boris Veldhuijzen van Zanten en Marco Derksen inspireerden al eerder een breed publiek. Naast veel technische verdieping worden er ook workshops en presentaties gehouden over contentmanagement en Agile Scrum. Dit maakt DrupalJam voor een breed publiek toegankelijk en interessant. 

LimoenGroen is dit jaar Goud sponsor van DrupalJam. Marc van Gend, Drupal ontwikkelaar bij LimoenGroen laat zien hoe je de uitdaging aangaat om content te migreren vanuit een bestaand CMS naar Drupal met de Migrate module. Hij zal ingaan op de aanpak en de code die je nodig hebt voor een succesvolle contentmigratie en tegen welke problemen je zeer waarschijnlijk oploopt; het is namelijk meestal een zeer lastige uitdaging om het goed te doen.

Marc van Gend kijkt nadenkend omhoog. Titel van zijn presentatie staat erbij.

Daarnaast vertellen we samen met Hansjorg Ahrens, Product Owner bij Naturalis het verhaal van de Natuurwijzer. Met de op Drupal gerealiseerde digitale encyclopedie maakt Naturalis wetenschap toegankelijk voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 15 jaar en hun ouders en leerkrachten. Baris Wanschers zal het technische kader van deze case schetsen.

Skelet van T-Rex opgesteld in Naturalis

 

O ja, onze tweewekelijkse Duurzame Donderdag lijkt heel veel op DrupalJam. Wil je daar meer over weten? Of heb een Drupal uitdaging? Of wil je gewoon lekker komen loungen? Kom bij ons langs op DrupalJam, op donderdag 5 april aanstaande. De koffie staat klaar!