LimoenGroen wint Splash Awards 2021

Nieuws
Publicatiedatum:

De vakprijs voor beste Drupal projecten toegekend aan drie projecten van LimoenGroen

Gefeliciteerd ProQR, Slachtofferhulp Nederland en Nationaal Restauratiefonds! De online platformen die wij met jullie ontwikkelden werden onlangs genomineerd voor de Splash Awards 2021 én wonnen alle drie! Daar zijn we super trots op! Monumenten.nl won in de categorie non-profit, ProQR en de Slachtoffer Community van Slachtofferhulp Nederland vielen ook in de prijzen. 

De Splash Awards is dé vakprijs voor beste Drupal projecten. Een internationale jury van vakgenoten beoordeelde de 57 inzendingen, waarvan er 36 zijn genomineerd. Het is ook een mooie manier om het resultaat van onze digitale projecten samen met onze opdrachtgevers te vieren. Want zij hebben net zoveel aandeel in het succes als wij! 

Monumenten.nl

Monumenten.nl is het online platform over het beheer en behoud van 120 duizend monumenten in Nederland. Deze samenwerking van professionals en eigenaren draagt bij aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Samen met Bikkelhart en initiatiefnemer Nationaal Restauratiefonds werd Monumenten.nl volledig opnieuw opgebouwd waarbij de bedrijvengids en de monumenten community werden geïntegreerd. 

ProQR

Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljoen mensen die blind dreigen te worden door erfelijke netvliesaandoeningen. ProQR Therapeutics is een Nederlands biotechnologiebedrijf dat zich toelegt op het ontwikkelen van RNA-therapieën die deze vorm van blindheid kunnen stoppen of zelfs omkeren. De nieuwe website geeft invulling aan het patiënt-gerichte karakter van het bedrijf met een bijzondere focus op digitale toegankelijkheid. Samen met PUURPXL droegen we ons steentje bij aan dit belangrijke werk. 

Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp Nederland speelt een cruciale rol bij het ondersteunen en verbinden van mensen die een traumatische gebeurtenis mee hebben gemaakt. In de compleet vernieuwde Slachtofferhulp Community kunnen slachtoffers, getuigen en betrokkenen ervaringen uitwisselen en elkaar helpen. PUURPXL was verantwoordelijk voor de optimalisatieslag die werd gemaakt op het op Open Social gebaseerde online platform. Wij werden betrokken voor de technische implementatie van de veranderingen. Het online platform viel twee jaar geleden ook in de prijzen en is genomineerd in de categorie Social/Community.

Over de Splash Awards

De Splash Awards worden uitgereikt aan de beste Drupal projecten van het afgelopen jaar. De inzendingen werden beoordeeld op onder andere het concept, technologie en de businesscase. Imre Gmelig Meijling is voorzitter van Stichting Drupal Nederland, de organisatie achter de Splash Awards en opende de Award show. Deze vond vanwege corona nogmaals online plaats. Steven Kazàn maakte de presentatie af met een online goochelshow.