Drupaljam:XL

Nieuws
Publicatiedatum:

LimoenGroen op Drupaljam:XL, samen met Stichting Accessibility en Greenberry

Op Drupaljam:XL komen Drupal gebruikers en ontwikkelaars bij elkaar om kennis te delen en te netwerken. Drupaljam:XL trekt ruim 500 bezoekers en duurt het twee dagen. LimoenGroen sponsort Drupaljam en we geven verschillende presentaties. Samen met Stichting Accessibility laten we zien wat toegankelijkheid voor iedereen gaat betekenen en we verzorgen een Open Lunch samen met Greenberry over Digital Branding. We dingen ook mee met de Splash Awards 2019 die wordt uitgereikt tijdens Drupaljam:XL.

Drupaljam:XL is hét Drupal evenement van Nederland. Ruim 500 internet professionals uit Nederland en België komen om te netwerken, kennis te delen en inspiratie op te doen. Drupaljam:XL is twee dagen: een Business Day en een Community Day. Het programma bestaat uit presentaties, soms vijf tegelijk en daarnaast keynotes. Internationale sprekers komen kennis en ervaringen delen over verschillende onderwerpen, van Drupal ontwikkeling tot online diversity. Ook dit jaar geven we het evenement een stevige bijdrage. Tessa en Imre zijn ruim een half jaar lang betrokken bij de organisatie.  

Quick wins voor een toegankelijke website

De Europese regelgeving op het gebied van digitale toegankelijkheid wordt de komende jaren  voor alle websites verplicht. Als je nu of volgend jaar aan de slag gaat met je website doe je er goed aan toegankelijkheid nu al als voorwaarde mee te nemen. Marloes Bosch is als front-end ontwikkelaar gecertificeerd op het gebied van toegankelijkheid. Op Drupaljam:XL laat zij de quick wins zien om je website écht toegankelijk te maken.

Presentatie: Quick wins for an accessible website door Marloes Bosch 
Community Day (vrijdag 28 Juni) om 15:00 in zaal Kalvermelk 1.

Automatisch testen

Komt het wel eens voor dat je een CSS probleem oplost en er vervolgens in de productieomgeving achterkomt dat het ergens anders in de website niet meer werkt? Gerben Spil is Support Engineer bij LimoenGroen en laat je zien hoe eenvoudig dit probleem te omzeilen is door gebruik te maken van BackstopJS.

Presentatie: Breaking CSS is easy, testing it is was hard door Gerben Spil
Community Day (vrijdag 28 Juni) om 11:00 in zaal Kalvermelk 2a

Stichting Accessibility

Stichting Accessibility is dé autoriteit op het gebied van digitale toegankelijkheid in Nederland.  Stichting Accessibility geeft een deepdive in de mogelijkheden en limitaties van automatische accessibility tests zodat je dit in je proces kunt aan borgen. LimoenGroen werkte samen met Stichting Accessibility in de Expertgroep e-accessibility onder leiding van Thuiswinkel.org en VNO-NCW. Op dit moment realiseert LimoenGroen de nieuwe website van Stichting Accessibility.

Ron Beenen is als programmamanager verantwoordelijk voor de dienstverlening van de stichting. Ron heeft ruim 12 jaar ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid en is lid van het Platform Digitoegankelijk van het Ministerie van BZK. Ron geeft regelmatig presentaties en interviews over toegankelijkheid zoals in NOSop3. Hij is samen met ons op Drupaljam:XL waar hij beschikbaar is voor vragen en toelichting over de impact van digitale toegankelijkheid.

Presentatie: Automatische accessibility tests door Brian Bors, expert op het gebied van toegankelijkheid bij Stichting Accessibility. Community Day (vrijdag 28 Juni) om 15:30 in zaal Loods 8.

Meet-and-greet:Ron Beenen, programmamanager bij Stichting Accessibility
Business Day (donderdag 27 juni) om 15:45 in de LimoenGroen Lounge

Open Lunch met Greenberry

Tijdens de Business Day op donderdag 27 Juni organiseren Greenberry en LimoenGroen een Open Lunch over digital branding van online platformen. Het CMS wordt steeds meer een commodity, het bepalen, meten en behalen van online doelstellingen is bij veel merken hét uitgangspunt voor digitale toepassingen. In de Open Lunch laten we je in 20 minuutjes onze aanpak zien. LimoenGroen werkte met Greenberry samen aan de website van Eva Jinek, waarbij het merk Eva van 0 naar 10 duizenden bezoekers per maand is gegaan en het behalen van online doelstellingen ook voor NPO programma’s een maatstaf is voor succes.

Presentatie: Digital branding van platformen
Business Day (donderdag 28 juni) om 12:00. De zaal wordt nog bekend gemaakt.

Splash Awards 2019

Na afloop van de Business Day worden de Splash Awards 2019 uitgereikt, de prijs voor de beste Drupal projecten. LimoenGroen werd onlangs genomineerd voor meerdere Splash Awards die we natuurlijk gaan binnenslepen!

Het Drupaljam:XL programma van LimoenGroen

Ons programma van Drupaljam:XL nog even op een rijtje:

Business Day (donderdag 27 juni)
12:45 — Open Lunch Digital Branding van platformen
- 15:45 (LimoenGroen Lounge) — Meet-and-Greet met Ron Beenen, programmamanager bij Stichting Accessibility

Community Day (vrijdag 28 juni)
- 11:00 uur (Kalvermelk 2a) — Breaking CSS is easy, testing it is was hard door Gerben Spil  
- 15:00 uur (Kalvermelk 1) — Quick wins for an accessible website door Marloes Bosch
- 15:30 uur (Loods 8) —Automatische accessibility tests door Brian Bors van Stichting Accessibility 

Wil je meer weten over wat wij op het gebied van toegankelijkheid voor winst kunnen behalen met jouw website? Neem vrijblijvend contact op via hallo@limoengroen.nl of bel met +31 20 - 737 1880.